Jacob Rees-Mogg.
Volledig scherm
Jacob Rees-Mogg. © AFP

Prijzen voor Schotse vis kelderen door grensgedoe brexit, maar volgens notoire brexiteer zijn de vissen nu wel “Brits en dus gelukkiger”

“Het belangrijkste is: we hebben onze vis terug. Het zijn nu Britse vissen, en dus zijn ze beter en gelukkiger.” Dat was vanmiddag de repliek van de bekende Britse brexiteer Jacob Rees-Mogg in het parlement in Londen, na de kritiek dat de visprijzen door de problemen aan de grenzen gekelderd zijn. Omdat er na de brexit meer administratie nodig is bij de grensovergangen en de procedures tijd in beslag nemen, is de vis minder vers eens hij in Europa aankomt. 

29 reacties

  • Stefanie van Dijk

    3 jaar geleden
    “Het belangrijkste is: we hebben onze vis terug. Het zijn nu Britse vissen, en dus zijn ze beter en gelukkiger.” alleen wordt vergeten: en ze zijn dood en liggen te verrotten terwijl van elders meer vis wordt aangeleverd aan de EU want de consumptie is echt niet minder geworden. Dan vraag ik me toch af hoe gelukkig die Britse vissen echt zijn ... maar dat zijn uitspraken van brexiteers, die denken over wel meer dingen niet zo goed na
  • Karl Serre

    3 jaar geleden
    Ik ga nu toch proberen te letten op goederen van Britse komaf en ze weigeren. Ze oogsten wat ze gezaaid hebben.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    binnen de kortste keren leven terug 40% van de engelse kinderen in armoede met torenhoge werkloosheid zoals in de periode van Thatcher, ook van de Conservatieve partij. De Schotse vissers zullen binnenkort wel laten blijken hoe blij ze zijn met de Brexit.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    en de Noorse zalm is ook lekker dus iedereen tevreden
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    Als de vis lekker, betaalbaar is dan komt die wel naar hier en inderdaad nu kunnen ze vissen voor eigen markt en het visbestand goed beheren het wordt tenminste niet ingepakt door anderen.