Jan Aelberts
Volledig scherm
© Jan Aelberts

Lockdownfeestje in open lucht op de Scheldekaaien: politie kan 7 van 25 feestvierders identificeren

AntwerpenDe politie Antwerpen heeft vrijdagavond een lockdownfeestje in open lucht op de Scheldekaaien ‘stilgelegd’. Zeven personen kregen een boete. In de binnenstad zagen de inspecteurs ook een café dat open was én waar bovendien dan nog eens gerookt werd.

  1. Rood en donkerrood vieren Dag van de Arbeid in Antwerpen: ook Tom Meeuws gespot

    Rood en donkerrood vieren Dag van de Arbeid in Antwerpen: ook Tom Meeuws gespot

    Hoogmis voor alles wat rood is. Ook in Antwerpen komen Vooruit en PVDA massaal op straat om de historische Dag van de Arbeid te vieren. Vlaams lijsttrekker Caroline Gennez (Vooruit) speecht dat de wereld in brand staat: “Maar socialisten verstoppen zich niet achter hoge muren of het grote gelijk.” Federaal lijsttrekker Jinnih Beels (Vooruit)? Die viert na een act de présence in Antwerpen mee in de Kempen en Mechelen. Tom Meeuws daarentegen is wel prominent aanwezig in de Koekenstad.
    Antwerpen
  2. Afscheid van Tonny Van Montfoort (58), zoon van BV, junkie en toeverlaat voor mensen die in de goot lagen: “Onrecht? Hij kon er gewoon niet tegen”
    PREMIUM

    Afscheid van Tonny Van Montfoort (58), zoon van BV, junkie en toeverlaat voor mensen die in de goot lagen: “Onrecht? Hij kon er gewoon niet tegen”

    De 58-jarige Tonny Van Montfoort wordt morgenvroeg begraven. Hij werd bekend als de allereerste junkie die zich omschoolde tot hulpverlener. Al was hij veel meer dan dat. “Wie in de goot lag, werd door Tonny overeind geholpen en kreeg een waardige opvang. Desnoods gaf hij zijn laatste boterham zelfs af.” Het verhaal van Tonny begon in een villa in Brasschaat, waar hij als tiener niets te kort kwam en opkeek naar zijn vader - en tv-vedette - Henk Van Montfoort. “Ik ben niet met drugs begonnen uit miserie.”
    Antwerpen