Direct naar artikelinhoud
Winterweer

Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor besneeuwde en gladde wegen

Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor besneeuwde en gladde wegen
Beeld ANP

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt voor besneeuwde en gladde wegen in Vlaanderen. Het agentschap raadt weggebruikers aan hun rijstijl aan te passen. Sinds vrijdagavond heeft AWV 1.125 ton zout gestrooid.

en

De sneeuwzone die vandaag van west naar oost over het land trekt, veroorzaakt niet alleen besneeuwde maar ook gladde wegen. “Daar waar het sneeuwt zijn de wegdektemperaturen negatief. Dat betekent dat er kans is op gladheid en dat de sneeuw blijft liggen wanneer het eerste gestrooide zout wordt weggespoeld. Dit is nu al het geval in het westen van Vlaanderen, we verwachten dat dit de komende uren ook in de andere provincies voorkomt”, stelt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Het agentschap vraagt weggebruikers hun rijstijl aan te passen. Afstand houden en de snelheid aanpassen is daarbij de boodschap.

De strooidiensten van AWV proberen de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden. “Aangezien de sneeuwval aanhoudt is dit geen makkelijke opdracht”, klinkt het. De verwachting is wel dat de sneeuw vanavond vanaf het westen overgaat in regen.