Dries Mertens tijdens de opwarming. ©  AP

Napoli heeft geen kind aan Fiorentina, Rode Duivel Dries Mertens valt voor het eerst in na enkelblessure

Bron: BELGA

Napoli heeft zondagmiddag op speeldag achttien in de Serie A met duidelijke 6-0 cijfers gewonnen van Fiorentina. Dries Mertens kreeg zijn eerste speelminuten sinds zijn enkelblessure half december tegen Inter.

Napoli kwam al na vijf minuten op voorsprong langs aanvoerder Lorenzo Insigne. Nog voor de rust diepte de thuisploeg de kloof verder uit langs Diego Demme (36’), Hirving Lozano (38’) en Piotr Zielinski (45’).

Na de pauze scoorde Insigne (72’) van op de stip zijn tweede. Meteen daarna maakte Mertens zijn rentree. Hij verving Andrea Petagna. Matteo Politano (89’) legde in het slot de eindstand vast.

In het klassement wordt Napoli derde naast Roma (dat een match meer speelde) met 34 punten, zes minder dan Milan en op drie punten van Inter. Fiorentina is veertiende met 18 punten. (belga)