Donald Trump
Volledig scherm
Donald Trump © REUTERS

Waarom Trump zichzelf uiteindelijk geen gratie gaf, maar wel gratie verleende aan Steve Bannon en rappers Lil Wayne en Kodak Black

Al wekenlang circuleerden er geruchten in Washington als zou aftredend Amerikaans president Donald Trump aan zichzelf gratie verlenen, maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Zijn adviseurs hebben het hem ten stelligste afgeraden en daar zijn enkele gegronde redenen voor. Toch zou Trump in zijn laatste uren nog een honderdtal gratiebesluiten ondertekenen. Alvast oud-adviseur Steve Bannon en de rappers Lil Wayne en Kodak Black kregen in de allerlaatste uren van zijn presidentschap een pardon. Realityster Joe Exotic hoopte ook op gratie, maar blijft in de cel vastzitten.

25 reacties

  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    De beerput zal nu open getrokken worden , geen dollars geen “ vriendje” meer van trump
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Hij gaf gratie aan 143. Prijs per stuk volgens sommigen uit zijn omgeving 2 miljoen dollar. En waarschijnlijk goed afgewogen wie hij in de toekomst zo nog voor zijn kar kan spannen.
  • Tuur schiepers

    3 jaar geleden
    Natuurlijk kan Trump zichzelf geen gratie geven want hij vindt zichzelf de beste president ooit en die heeft natuurlijk niets mispeuterd.
  • Carla Van Geel

    3 jaar geleden
    Dat Bannon door fraude het Witte huis verliet en de kinderen van Trump beledigde weegt nu niet meer op tegen de voordelen en de 'vriendschap' die hij, -effe vòòr de aanval op het Capitool-, terug kon aanhalen. Een deel van de miljoenen die Bannon binnenhaalde met zijn crowdfunding -voor de muur- kunnen nu gedeeld worden met Trump om samen met de "gratie" miljoenen de kas te spekken voor de nieuwe "Patriotten partij". Grapje?
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Het zou geweldig zijn als deze narcist een eigen politieke partij opricht. Dat verzwakt uiteindelijk de republikeinen en zal ervoor zorgen dat de democraten veel vaker aan de macht zullen zijn. En neen, ik ben niet echt een democraat maar als ik zie dat veel republikeinen Trump ondanks alles blijven steunen, dan haak ik af.