Yasmine met haar zoon en dochter.
Volledig scherm
Yasmine met haar zoon en dochter. © The Fresh Light

Yasmine Marchals zoontje heeft diabetes, dus moest ze anders leren bakken: 3 slimme recepten uit haar boek ‘Ongewoon zoet’

Als fervente bakster deelde Yasmine Marchal op haar blog ‘Tartes Yaya’ alles wat lekker en zoet is. Toen zoontje Ilyas diabetes type 1 bleek te hebben, gooide ze haar bakexperimenten om door vetten, suikers en vezels slim te combineren en het toch lekker te houden. Zo kan iedereen ervan genieten. Haar succesrecepten heeft ze gebundeld in ‘Ongewoon zoet’ en wij mogen exclusief drie recepten uit het boek prijsgeven. Van koekjes over kokosrotjes tot taart: met de slimme ingrepen van Yasmine zijn die heerlijke zoetigheden een pak minder ongezond.

4 reacties

  • Claudia Rosseel

    3 jaar geleden
    Nog een tip: wil je glutenvrij taartdeeg toch kunnen uitrollen i.p.v. dat met de vingers in de vorm te duwen, dan kan je 1 tl psyllium (fiber husk) toevoegen op ongeveer 200 g meel. Dit geeft een meer samenhangend en uitrolbaar deeg. Tijdens het uitrollen draai je de deeglap regelmatig om en wrijf je er telkens wat maïzena over uit (even de vingers in wat maïzena dopen en dit met de hand zeer dun uitsmeren om het oppervlak droog te leggen - niet de bedoeling om veel maïzena toe te voegen).
  • Claudia Rosseel

    3 jaar geleden
    Een tip: kokosrotsjes worden krokant vanbuiten en smeuïg vanbinnen als je het beslag (au-bain-mairie) opwarmt tot ongeveer 65°C. Je voegt gewoon alle ingrediënten samen in 1 kom en hoeft het eiwit niet apart op te kloppen daarbij.
  • Rene Janssens

    3 jaar geleden
    Ahornsiroop bestaat voor ongeveer 2/3e uit sucrose (kristalsuiker) en 100 gram ahornsiroop bevat dus ongeveer 67 gram suiker. Dus voor diabetes niet aan te raden. De taart bevat dus alleen al door de ahornsiroop meer dan 13 gram suiker.
  • christophe laporte

    3 jaar geleden
    Die citroen passie vrucht taart ziet er wel goed uit