Voetgangers lopen langs coffeeshops in het centrum van Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema stelde op 8 januari aan haar gemeenteraad voor om toeristen te verbannen uit de beroemde cannabis-coffeeshops in haar stad. De vele toeristen die Amsterdam jaarlijks bezoeken kwamen alleen om de drug te consumeren. Dergelijke ‘cannabistoeristen’ waren een plaag geworden, aldus Halsema.
Volledig scherm
PREMIUM
Voetgangers lopen langs coffeeshops in het centrum van Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema stelde op 8 januari aan haar gemeenteraad voor om toeristen te verbannen uit de beroemde cannabis-coffeeshops in haar stad. De vele toeristen die Amsterdam jaarlijks bezoeken kwamen alleen om de drug te consumeren. Dergelijke ‘cannabistoeristen’ waren een plaag geworden, aldus Halsema. © AFP

Mogelijk geen toegang meer tot Amsterdamse coffeeshops voor buitenlanders: “Pure discriminatie”

Een jointje roken in de coffeeshop of je vergapen aan de sekswerkers in het 'red-light district’: het zal in de toekomst voor toeristen misschien niet meer mogelijk zijn in Amsterdam. De burgemeester zet in op een grondige transformatie van de hoofdstad met minder toeristen. “Dat is dweilen met de kraan open en pure discriminatie”, vindt Amsterdamexpert Stephen Hodes.