Volgens Koen Debeuf heeft de golf van protest wel degelijk voor effectieve veranderingen gezorgd en is met name de grondstroom fundamenteel veranderd.
Volledig scherm
Volgens Koen Debeuf heeft de golf van protest wel degelijk voor effectieve veranderingen gezorgd en is met name de grondstroom fundamenteel veranderd. © EPA

“Situatie in Egypte is na Tahrirprotest slechter dan ooit”

Tien jaar na de start van het massale protest op het Tahrirplein is de situatie in Egypte slechter dan ooit. Toch is Midden Oosten-expert Koert Debeuf ervan overtuigd dat de Arabische lente tot een fundamentele mentaliteitsverandering heeft geleid. En die zal volgens hem onvermijdelijk uitmonden in een nieuwe golf van protest.

2 reacties

  • Edmond Dillien

    3 jaar geleden
    Tijdens de "Arabische lente" kwam er een Egyptenaar op T.V. en die zei: "ik weet niet of dit wel goed gaat komen want wij, het Arabische volk, hebben in feite wel een zekere vorm van dictatuur nodig" en na 10 jaar is de situatie alleen maar verslechtert met deze nieuwe soort van brutalere dictatuur dus 1 v/d jaren is het daar weer boel.
  • Luc Van Hauwermeiren

    3 jaar geleden
    Blijkbaar begrijpt men nergens in de wereld dat veranderingen er alleen komen door hard te werken en u best te doen. De boel in brand steken en kapotslaan lost niets op.