3 thuiswerklunches om U tegen te zeggen: makkelijk, snel klaar en voedzaam
Nu thuiswerken voor velen nog altijd de regel is, moeten we meer aandacht besteden aan een lekkere, voedzame lunch. Daarom deze 3 smakelijke thuiswerkhappen, die je makkelijk én snel klaarmaakt. Genieten geblazen, ook op een werkdag.
1. Curry-noedelsoep
Voor 1 persoon • 25 min.
Dit heb je nodig
• 250 ml kippenbouillon • 1 steranijs • stukje gember, in plakjes • 1 ei • 1 el gele currypasta • 100 ml kokosmelk • 50 g eiernoedels • 50 g spinazie • 2 el maïskorrels • 1 lente-ui, in ringetjes • handvol koriander • 1 tl sesamzaadjes • peper en zout
Zo ga je te werk
1. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de steranijs en de gember toe en laat 5 minuten koken. Kook het eitje in 4 minuten zacht.
2. Roerbak ondertussen de currypasta 2 minuten en blus dan met de kokosmelk. Giet er de hete bouillon bij en laat 8 minuten koken. Voeg de eiernoedels toe en laat garen. Doe de spinazie bij de soep en laat slinken. Schep er de maïskorrels onder en laat nog even doorwarmen.
3. Schep de soep in een diepe kom. Pel het zachtgekookte ei, halveer het en leg de twee helften in de noedelsoep. Werk af met de lente-ui, koriander en de sesamzaadjes.
TIP: Voeg wat sriracha (scherpe Thaise chilisaus) of sambal toe voor een pittige toets.
2. Eierwrap met gerookte makreel en cottage cheese
Voor 1 persoon • 20 min.
Dit heb je nodig
• 2 eieren • 80 ml sojaroom • snuf chilivlokken • kleine handvol waterkers, grof gehakt • ½ rode appel, in schijfjes • 1 el citroensap • 2 à 3 el cottage cheese • 2 el fijngehakte munt • 1 el fijngehakte bieslook • 100 g gerookte makreel • flinke handvol kervel • plantaardige olie • peper en zout
Zo ga je te werk
1. Kluts de eieren los met de sojaroom en chilivlokken. Roer er de waterkers onder en kruid met peper en zout. Verhit wat olie in een koekenpan en bak een omelet van het beslag.
2. Was de appel en snij in dunne plakjes. Bedruppel met wat citroensap. Roer de cottage cheese los met de munt en bieslook en kruid met wat peper en zout.
3. Lepel de cottage cheese op de omelet en strijk gelijkmatig uit. Beleg met plakjes appel, reepjes gerookte makreel en de kervel. Rol de omelet strak op en snij door. Serveer meteen.
TIP: Geen fan van cottage cheese? Vervang het dan door een lepel roomkaas die je losroert met een lepel yoghurt.
3. Baguette met kip, geitenkaas en koriandermayonaise
Voor 1 persoon • 20 min.
Dit heb je nodig
• 2 el azijn • 4 el suiker • ½ rode ui, in ringen • 1 kleine kipfilet • ½ tl kippenkruiden • 1 el mayonaise • 2 el Griekse yoghurt • handvol koriander • 1 el limoensap • 1/2 stengel citroengras, heel fijn gesneden • 1/4 komkommer • 1 minibaguette • 30 g geitenkaas • olijfolie • peper en zout
Zo ga je te werk
1. Verwarm de azijn en de suiker met een scheutje water en roer tot de suiker is opgelost. Giet dit over de rode uiringen en zet aan de kant. Kruid de kipfilet met de kippenkruiden en bak ze in olie goudbruin en gaar.
2. Mix ondertussen de mayonaise met de yoghurt, koriander, limoensap en citroengras glad. Kruid met wat peper en zout. Snij met een dunschiller dunne slierten van de komkommer.
3. Snij de baguette open en bestrijk met de koriandermayonaise. Snij de kipfilet in plakjes en beleg er het broodje mee. Verdeel er de gepekelde rode ui over en brokkel er de geitenkaas over.
TIP: Maak de zoet gepekelde rode ui gerust de dag van tevoren. Na een nacht marineren, zal hij nog zachter van smaak zijn.
4. Veggie Baguette met kruidenricotta, rode kool en jonge kaas
Voor 1 persoon • 15 min.
Dit heb je nodig
• 50 g rodekool, dun gesneden • 2 el sinaasappelsap • 1 tl geraspte sinaasappelschil • 1 minibaguette
• 3 el ricotta • 2 el fijngehakte bieslook • 1/2 el fijngehakte peterselie • 1 el citroensap • 2 plakjes jonge kaas • 1 lente-ui, in ringen • olijfolie • peper en zout
Zo ga je te werk
1. Meng de rodekool met de sinaasappelrasp, het sap en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en roer goed onder klaar. Zet even apart.
2. Roer de ricotta los met de helft van de bieslook, de peterselie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
3. Snij de baguette open en bestrijk de onderkant met de ricotta. Bestrooi met de lente-ui en beleg verder met de rodekool en de plakjes jonge kaas. Kruid met peper en werk af met de resterende bieslook.
TIP: De rest van de rodekool kun je ‘s avonds verwerken in een wokgerecht of aanstoven met stukjes appel.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen
-
Livios
Tuinhuis plaatsen? Alles wat je moet weten over kosten, isolatie en beveiliging
Een tuinhuis ziet er niet alleen leuk uit, het is ook een praktische meerwaarde én verhoogt de veiligheid rond je woning. Je meubels, gereedschap en e-bike staan er immers droog en buiten bereik van mogelijke malafide passanten. Bovendien kan je je tuinhuis omvormen tot een charmant toevluchtsoord op wisselvallige dagen of functionele werkruimte. Bouwsite Livios geeft uitleg over de verschillende types. -
3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop
Deze hele maand loopt in ons land de VeggieChallenge van EVA, die de Belgen meer plantaardig wil doen eten. Op zoek naar inspiratie? Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster delen hun beste tips om lekker plantaardig te koken en een recept dat een must is in je receptenboek. -
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
De feestdagen zijn dan wel voorbij, de winter is dat nog lang niet. Heb jij last van de donkere dagen, en voel je je vermoeid, lusteloos en prikkelbaar? Door gevarieerd en juist te eten, krik je je humeur én je energieniveau weer op. Zorgvuldig voor jou geselecteerd: drie easy peasy gerechten bomvol heerlijke ingrediënten die je vitaliteit een boost geven. -
Livios
Zo vind je een betrouwbare plaatser voor zonnepanelen: “Aannemers ouder dan tien jaar zijn zeldzaam”
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
Het is zoetekauwen niet ontgaan: cinnamon rolls of kaneelrolletjes zijn gigantisch in trek. Een paar jaar geleden had nog niemand ervan gehoord, nu zijn er zelfs zaken die uitsluitend het zoete gebakje verkopen, zoals PEAS in Hasselt. PEAS was de allereerste in België en zelfs Europa met een vegan cinnamon roll business. Zaakvoerder Els Berx legt ons uit wat het dessert zo populair maakt. “Ik zou er makkelijk drie na elkaar kunnen opeten.” -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten