Jongetje van 22 maanden ondervoed en met ernstige vrieswonden naar het ziekenhuis

Een jongetje van 22 maanden uit Gilly werd zaterdagavond zwaar ondervoed en met ernstige vrieswonden aan zijn voetjes naar het ziekenhuis gebracht. De vader van de jongen ging pas een week nadat hij de eerste symptomen opmerkte met het kind naar het ziekenhuis. Beide ouders worden onderzocht wegens het niet helpen van een persoon in nood.

Vorige week al merkte de vader het probleem aan de voetjes van zijn zoontje op, maar zaterdag werd de man echt ongerust. Hij verwittigde zijn nicht, die ook meter is van de jongen, en zij kon de man overtuigen hem naar het ziekenhuis van Gosselies te brengen.

De vrieswonden van de jongen waren zo ernstig dat de dokters vreesden zijn teentjes te moeten amputeren. Hij werd overgebracht naar het universitair ziekenhuis Saint-Luc in Brussel, waar de dokters er nu alles aan doen om de tenen van de jongen toch nog te redden.

Volgens het parket van Charleroi, dat de zaak onderzoekt, speelden de feiten zich af in een achtergestelde buurt van Gilly. De moeder, die zwanger is van haar vierde kind, zou zich momenteel per rolstoel moeten verplaatsen. De twee andere kinderen, hoewel gezond, zullen overgeplaatst worden naar de nicht van de vader.

Er wordt een onderzoek gestart naar beide ouders voor het niet helpen van een persoon in nood, maar ze moeten nog verhoord worden. Het parket verduidelijkte nog dat de moeder lijdt aan een zeldzame aandoening die de reden is waarom ze in een rolstoel zit. Het kind zou mogelijk symptomen geërfd hebben, waardoor het kwetsbaarder is dan de andere kinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen