Direct naar artikelinhoud
Schoonheidsideaal

Billie Eilish hongerde zichzelf uit als tiener: ‘Kunnen we normale lichamen normaliseren, alsjeblieft?’

Billie EilishBeeld BSRagency BSR Agency

Billie Eilish (19) sprak deze week openlijk over haar langdurige strijd met haar zelfbeeld. Zo bekende ze onder andere dat ze op haar 12 jaar al dieetpillen nam omdat ze zichzelf te dik vond.

Billie Eilish staat bekend om haar verhullende kleding, net omdat ze daarmee wil zeggen dat je carrière niet van je lichaam hoeft af te hangen. Maar dat betekent niet dat ze zelf geen complexen heeft. 

“Ik heb mezelf vroeger gesneden, en dat was puur omdat ik ontevreden was over hoe ik eruitzag. Toen ik 12 jaar oud was, heb ik voor de eerste keer een dieetpil genomen, omdat ik zo worstelde met mijn uiterlijk. Ik at ook bijna niets op dat moment. Tot een jaar of drie geleden hongerde ik mezelf constant uit. Als ik daar nu aan terugdenk, kan ik bijna niet geloven dat ik al die dingen gedaan heb.”

Gelukkig voelt ze zich vandaag gezonder. “Ik voel me beter in mijn vel, en dat is maar goed ook. Want mensen op het internet geven zoveel commentaar op mijn lichaam dat ik er drie jaar geleden gewoon door gecrasht zou zijn. Als ik wijde kleding draag is het niet goed, als ik mijn lijf laat zien is het ook niet goed... Kunnen we normale lichamen normaliseren, alsjeblieft?”