© BELGA

Grootste Belgische delegatie ooit neemt deel aan eerste WB-manche van het seizoen in Miami

Evi Van Acker zal samen met de grootste Belgische delegatie ooit van dinsdag tot zondag deelnemen aan de eerste Wereldbekermanche zeilen van het seizoen, in Miami. Van Acker, die vorig jaar de zege pakte in Miami, krijgt in haar Laser Radiaal-klasse het gezelschap van landgenotes Emma Plasschaert en Maite Carlier.

Van Acker, de nummer zeven van de wereld, werd in 2015 ook al tweede in Miami. Ze kent haar resultaat na de medaillerace van zondag.

Wannes Van Laer, nummer twintig van de wereld momenteel, zou graag progressie willen maken in de Laser Standaard-klasse, de categorie waarin hij in Rio de Janeiro al deelnam aan de Olympische Spelen. In dezelfde klasse treden ook Sam Vandormael en William De Smet aan. De duo’s Yannick Lefèbvre-Tom Pelsmaekers en Levi Slap-Joachim Dhondt gaan in hun 49er het water in.

Henri Demesmaeker-Dominique Ampe en Alec Bagué-Isaura Maenhout ten slotte vormen de gemengde teams in de Nacra 17-klasse. Vooral Demesmaeker en Maenhaut komen met ambities aan de start in Miami. Zij kaapten in december op het WK voor jongeren in Auckland nog een bronzen medaille weg.

De volgende Wereldbekermanches zijn voorzien in het Franse Hyères (23 april-1 mei) en het Spaanse Santander (4-11 juni).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer