Braziliaanse club na vliegtuigramp als kampioen weer aan de top

Chapecoense keert als kampioen van de Série B terug naar het hoogste Braziliaanse voetbalniveau. Chapecoense, de club die in 2016 een groot deel van de selectie verloor bij een vliegtuigramp, verzekerde zich enkele weken geleden al van promotie naar de Braziliaanse Série A en veroverde op de slotdag van de competitie ook het kampioenschap. Dat gebeurde op spectaculaire wijze, diep in de blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen Confiança.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De strijd om het kampioenschap in de Série B tussen Chapecoense en América MG moest op doelsaldo beslist worden. Beide clubs behaalden dit seizoen evenveel punten en evenveel overwinningen. Ook het doelsaldo was gelijk, tot Chapecoense in de extra tijd van het duel met Confiança bij een voorsprong van 2-1 een strafschop kreeg. Anselmo Ramon benutte die met een ‘Panenka’, een stiftje door het midden. Het doelsaldo van Chapecoense werd daardoor +21, tegen +20 voor América MG.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Braziliaanse club werd in 2016 wereldnieuws, toen het vliegtuig met daarin de selectie van Chapecoense neerstortte boven Colombia. De ploeg zou daar de finale van het toernooi om de Copa Sudamericana spelen. Slechts drie voetballers overleefden de crash. Met hulp vanuit de hele wereld werd de selectie opnieuw opgebouwd. Eind 2019 degradeerde Chapecoense uit de hoogste divisie. Eén van de spelers die de crash overleefde, verdediger Alan Ruschel, voetbalt nu nog steeds voor de club uit Chapecó en mocht de trofee in de lucht steken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer