Virtuele leraarskamer: van links naar rechts en van boven naar onder: Marc Coppens (journalist), Isa (zorgjuf), Marlies (5de en 6de leerjaar), Stein (6de leerjaar), Barbara (eerste tot vierde middelbaar), Wim (deeltijds beroepsonderwijs), Wendy (2de kleuterklas), Ann (6de leerjaar), Elke (zorgjuf).
Volledig scherm
PREMIUM
Virtuele leraarskamer: van links naar rechts en van boven naar onder: Marc Coppens (journalist), Isa (zorgjuf), Marlies (5de en 6de leerjaar), Stein (6de leerjaar), Barbara (eerste tot vierde middelbaar), Wim (deeltijds beroepsonderwijs), Wendy (2de kleuterklas), Ann (6de leerjaar), Elke (zorgjuf). © RV

8 leerkrachten debatteren in virtuele leraarskamer over hoe corona momenteel hun leven bepaalt: “Ik ben stiekem jaloers op die telewerkers”

Ben je bang om ziek te worden? Is coronaproof lesgeven mogelijk? Moeten de scholen dicht? Heeft afstandsonderwijs zin? Is er genoeg waardering voor leerkrachten? Nemen ouders genoeg verantwoordelijkheid? We verzamelden acht leerkrachten in een virtuele leraarskamer voor een ultiem coronadebat. Zonder uitzondering bezingen ze de liefde voor hun vak, maar het is tegelijk loodzwaar geworden en velen zitten op hun tandvlees. 

48 reacties

  • Guy Stanbel

    3 jaar geleden
    @Paul Schram - dat is hoe ze in de privé dagelijks werken, alleen met minder vakantie en meer loon. Maar die combo staat niet in verhouding, dus best in het onderwijs blijven en gewoon wat minder ja knikken. Bij de overheid valt dat niet op en kun je jouw job niet kwijt geraken... ik zie het probleem niet...
  • jan geens

    3 jaar geleden
    In amerika protesteren ze dat ze willen werken . Hier protesteren ze dat ze niet willen werken. Het verschil ? De ene wordt niet betaalt als ie niet werkt; de andere wel . Wat is dan de oplossing ?
  • Patrick De pauw

    3 jaar geleden
    Kunnen ze nu ineens debatteren online?nogthans les geven kunnen zij toch niet?
  • Luc Van Bogaert

    3 jaar geleden
    Nu vakantie nemen, en les geven in de zomer zou toch wel een oplossing zijn.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Kris Pieters, ik ben heel erg blij met Uw reactie. Ik heb heel wat 'schoolmeesters' in mijn familie en weet dat die reactie de waarheid weerspiegelt. De enige oplossing zou zijn dat het onderwijzend personeel eens een jaar of twee in de privé moet gaan werken om te zien hoe het daar aan toegaat. Ik heb er een paar gekend die met verlof zonder wedde uit het onderwijs bij ons kwamen werken - stuk voor stuk zijn ze snel teruggekeerd naar het onderwijs. Zoals er één zei : 'dat is hier niet te doen'.