Shutterstock / i viewfinder
Volledig scherm
© Shutterstock / i viewfinder

Europees Geneesmiddelenagentschap buigt zich over eerste mogelijke coronamedicijn

Drie coronavaccins zijn al toegelaten in de Europese Unie, en nu buigt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zich voor het eerst over een middel dat coronapatiënten misschien kan helpen genezen. Het gaat om een zogeheten ‘rolling review’ van een therapie van het Amerikaanse Regeneron en het Zwitserse Roche, die de voormalige Amerikaanse president Donald Trump al toegediend kreeg toen hij het virus had opgelopen.

9 reacties

  • Vic liessens

    3 jaar geleden
    Mijn wijze moeder zaliger zei altijd : 'voorkomen is beter dan genezen'. Dus toch eerst vaccineren en nadien indien toch ziek geneesmiddel gebruiken. Niet omgekeerd zoals sommigen hier suggereren.
  • an deloof

    3 jaar geleden
    Dat is hoopvol. Mocht het vaccin maar korte tijd immuniteit geven en mensen worden terug ziek door besmetting dan kan een afdoend geneesmiddel de oplossing zijn. In elk geval verhoogd dit eens op de markt zijnde het veiligheidsgordel.
  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Hopelijk komt het er snel van maar er zal straks veel tegenwind komen van de vaccinproducenten die er alles zullen aan doen om dit medicijn in de kiem te smoren , ofwel wordt het te duur voor de gewone sterveling .
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Het is een GENEESmiddel dus zeker beter dan een vaccin die het virus misschien tegenhoud . Zal dit te verkrijgen zijn zonder voorschrift want het is voor iedereen zonder uitzondering op vrijwillige basis . Doen .
  • Guy Verschuere

    3 jaar geleden
    Ik vind een geneesmiddel toch interessanter dan een vaccin. Waarom 7 miljoen mensen vaccineren als het ook kan met 700 duizend geneesmiddelen?