Professor biostatistiek Niel Hens in 'De Afspraak'.
Volledig scherm
Professor biostatistiek Niel Hens in 'De Afspraak'. © VRT

Professor Niel Hens: “Er komt een nieuwe reus aan, maar gaat het wel een reus worden?”

Professor biostatistiek Niel Hens (UHasselt en UAntwerpen) zet zich af tegen doemdenken en ziet positieve signalen, verklaarde hij als studiogast in ‘De Afspraak’. Het lid van de GEMS-expertenraad ziet hoe de curve dezer dagen redelijk onder controle blijft. Ook al is hij beducht voor “een nieuwe reus”, doelend op de Britse variant, toch blijft de vraag “of het wel een reus gaat worden.”

41 reacties

  • Alfons Schepers

    3 jaar geleden
    Waar blijft men ze halen..?! Zoveel "experten" zoveel meningen. Het lijkt de aandelenbeurs wel..!
  • Patrick Marinus

    3 jaar geleden
    Alweer een "expert" die zich wil laten horen, maar hij heeft een belangrijk punt. Doemdenken helpt niets of niemand. Daar wordt je alleen maar neerslachtig en sommigen zelfs rebels van. De realiteit is zoals ze is en als je daar naar handelt, de regels volgens en zo, valt het eigenlijk best wel mee. Ik wil zeker niet minimaliseren maar bekijk wat wél kan, niet wat verboden is. Dat helpt mij om vol te houden.
  • Paul van de velde

    3 jaar geleden
    Normaal krijg je zo'n virus weg met drastische maatregelen die je 2 maand moet volhouden. We zijn nu een jaar verder en er is nog niets opgelost. Heel de politieke bende EN de virologen hebben ons al een jaar belogen. Dit virus is een georkestreerde dodentocht tegen de ouderen onder ons. Zelfde met de vaccinaties, zo traag mogelijk vaccineren om nog zoveel mogelijk doden te creëren.
  • Jan Desmet

    3 jaar geleden
    Nog even volhouden. Komt goed !
  • Hilde

    3 jaar geleden
    Elke keer het virus mutteert wordt het zwakker.