Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Moeten we straks betalen om nog te kunnen sparen?

SparenDat het spaarboekje weinig rendement oplevert, wist je waarschijnlijk al. Maar het kan nog erger. Hoe realistisch is het dat we binnenkort zullen moeten betalen om te sparen, nu enkele banken in ons land ook al een negatieve rente invoerden? Spaargids.be verduidelijkt wat je moet weten.

  1. Welke wormen kan je in België oplopen? Expert maakt een top vijf: “Deze kan zelfs 25 jaar in je lichaam zitten”
    PREMIUM

    Welke wormen kan je in België oplopen? Expert maakt een top vijf: “Deze kan zelfs 25 jaar in je lichaam zitten”

    In een basisschool in Lier het voorbije jaar een tiental besmettingen met de larve van de varkenslintworm ontdekt. Na onderzoek is intussen duidelijk geworden wie de bron voor de besmetting is. Maar er zijn in ons land ook andere soorten wormen terug te vinden. Idzi Potters, parasitoloog aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde legt uit welke dat zijn, hoe gevaarlijk die zijn, en zet de top 5 voor ons op een rij. “Pas op als je deze bessen gaat plukken in het bos.”
  2. De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggingsadvies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”
    PREMIUM

    De echte ‘Wolf van Wall Street’ schrijft boek met beleggings­ad­vies. Wat vindt Pascal Paepen van zijn tips? “Let hierbij op, want dat kan ook mis gaan”

    Jordan Belfort – de Wolf van Wall Street – verdiende tientallen miljoenen met illegale beleggerspraktijken. Wie de gelijknamige topfilm met Leonardo DiCaprio zag, weet hoe het verhaal uiteindelijk eindigde: in de cel. Na zijn straf ging de Amerikaan aan de slag als consultant en spreker. Daarnaast schreef hij al meerdere beleggersboeken. Zijn nieuwste werk is naar eigen zeggen ‘een gids om een fortuin te verdienen op de aandelenbeurs’. Maar hoeveel kan je daarvan geloven? Wij legden tien van Belforts tips en inzichten voor aan HLN-geldexpert Pascal Paepen.