"De onzekerheid is gigantisch", zegt weerman Frank Duboccage.
Volledig scherm
"De onzekerheid is gigantisch", zegt weerman Frank Duboccage. © De Rycke/Leye

Dik pak sneeuw op komst? “Zondagnamiddag kans op sneeuw in grote delen van Vlaanderen”

WeernieuwsLiefhebbers van sneeuw kunnen de komende dagen met spanning het weerbericht volgen. “Er is zeker sneeuw op komst”, zegt weerman Frank Duboccage. “De vraag is alleen waar.” Sommige weermodellen voorspellen tientallen centimeters op zondag of maandag. Dat kan in het noorden van Nederland zijn, maar ook bij ons in Vlaanderen. Vooral zondagnamiddag wordt het uitkijken naar sneeuw in grote delen van Vlaanderen.

48 reacties

  • Freddy Madou

    3 jaar geleden
    Onze weermannen hebben weer hun best gedaan met paniek te zaaien veel sneeuw waar, wanneer, hoeveel nu omstreeks 10u06 ligt er 1,5 millimeter sneeuw in Knokke-Heist- La Zoute, ze zijn die pakken sneeuw nog aan het verpakken en worden verstuurd via bpost ik heb gekeken op track and trace maar in de eerste dagen is er nog niets te verwachten.
  • Lisette Torfs

    3 jaar geleden
    Heerlijk zo een pak sneeuw..hoe lang is dat geleden? Kids kunnen eindelijk hun slede bovenhalen!!
  • Daniel Corstjens

    3 jaar geleden
    Volgens andere weer modellen zouden wij in het noorden van limburg tot aan de kust toch aardig wat sneeuw gaan krijgen!
  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    Ik hou van sneeuw! De stilte van een ongerept sneeuwlandschap. Is minder voor de mensen, die naar hun werk moeten, of voor minder mobiele mensen! Ook voor de mensen, die alle gesmolten, zoute, slijkerige smurrie moeten opkuisen. In een stad, is de schoonheid van sneeuw niet lang zichtbaar. Maar het is prachtig in de natuur!
  • Ken Goeste

    3 jaar geleden
    Hopelijk valt het met bakken dagenlang uit de lucht. Het is nu al 3 jaar zomer en ik haat dat. Tis winter en dan moet het winteren , en liefst zo veel en zo lang mogelijk.