De Iraanse diplomaat Assadollah Assadi kreeg vandaag 20 jaar cel.
Volledig scherm
De Iraanse diplomaat Assadollah Assadi kreeg vandaag 20 jaar cel. © RV

Iraanse diplomaat en drie handlangers krijgen tot 20 jaar cel van Antwerpse rechter - Iran noemt vonnis “illegaal”

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vandaag vier personen van Iraanse afkomst veroordeeld voor hun aandeel in de verijdelde bomaanslag op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in Frankrijk in 2018. Diplomaat Assadollah Assadi krijgt 20 jaar cel. Uitvoerders Amir S. en Nasimeh N. zijn veroordeeld tot respectievelijk 15 en 18 jaar cel. Mehrdad A. krijgt 17 jaar cel. Zij verliezen ook hun Belgische nationaliteit. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelt het vonnis.

3 reacties

  • Jan Vannuffelen

    3 jaar geleden
    Iran, financier en opleiding van terrorisme. Ayatollah's zijn voor geen haar te vertrouwen en de laatsten die zich mogen uitspreken over recht.
  • Luc Verstraelen

    3 jaar geleden
    Een diplomaat van Iran die in het buitenland wordt opgesloten kan niet volgens Iran.Hoeveel jaren heeft Iran een tiental Amerikaanse diplomaten vastgehouden in Iran zonder proces?Dat zijn we nog niet vergeten stelletje hyprocieten, daar in Iran.
  • Guy Van Severen

    3 jaar geleden
    Even alles goed bekijken : 20 jaar is ECHT een pamperstraf !
  1. Gedaan met de pastis, weg met het biertje-bij-de-ballen: alcoholtesten op kampioenschappen liggen petanquespelers zwaar op de lever
    PREMIUM
    41

    Gedaan met de pastis, weg met het bier­tje-bij-de-bal­len: alcoholtes­ten op kampioen­schap­pen liggen petan­quespe­lers zwaar op de lever

    Wie petanque zegt, denkt pastis. Maar niet op kampioenschappen in Vlaanderen, want de Petanque Federatie Vlaanderen (PFV) hanteert sinds kort een absolute nultolerantie op het vlak van alcohol en voerde al 200 controles uit tijdens wedstrijden. “Dictatoriale waanzin”, vinden petanquers die hun hobby al jaren beoefenen met een bal in de ene hand en een streekbiertje in de andere. “We konden niet anders”, repliceert de sportief directeur van de PFV.
  2. Op bezoek bij Jens (46) en Nathalie (45) in Rhodos, één jaar na de vernietigende bosbranden: “Schrik? Allesbehalve!”
    PREMIUM
    2

    Op bezoek bij Jens (46) en Nathalie (45) in Rhodos, één jaar na de vernieti­gen­de bosbranden: “Schrik? Allesbehal­ve!”

    Na de hevige bosbranden van vorige zomer maakt het Griekse eiland Rhodos zich op voor het toeristische hoogseizoen. De regering deelt zelfs “reischeques” uit aan de 25.000 toeristen die toen noodgedwongen van het eiland geëvacueerd werden. Nathalie (45) en Jens (46) uit Knokke-Heist openden twee maanden voor de branden hun vijftien luxevilla’s op een heuvel op het eiland. “De dag dat het vuur startte, was de eerste dag dat ze allemaal vol zaten.”