Tom Vierendeels
Volledig scherm
PREMIUM
© Tom Vierendeels

Drie Brusselse politieagenten in cel op verdenking van verkrachting: “Verkrachtingsfilmpjes doorgestuurd via Whatsapp”

Brussel/Elsene“Het is verontrustend dat dergelijke personen binnen ons korps belanden”, zegt een Brusselse agent anoniem. Drie Brusselse politieagenten zitten in de cel, nadat ze door de onderzoeksrechter aangehouden werden op verdenking van verkrachting, aanranding en voyeurisme. De drie trokken na hun uren naar Luik, waar ze vrouwen dronken voerden en -zonder toestemming - seks mee hadden. Het hele gebeuren werd gefilmd en erna via Whatsapp verspreid onder elkaar. 

6 reacties

  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    De wet voorziet de nodige bestraffingen, een bodycam? En die staat op na hun werk? Dat ze eens serieus hun aanwerving herbekijken. Ik ken veel militairen die na 10 jaar meedoen bij de politie doch als te agressief worden aanzien. 10 jaar opleiding, drill tucht en fysiek.wat we nodig hebben.geen krapul uit achterbuurten.
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Dit is een reden om beëdigde personen geen 'onschendbaar' statuut te geven, en 'hun' verklaringen, rapporten enz. niet steeds klakkeloos te geloven ten nadele van 'schendbare' burgers: "omdat de overheid nu eenmaal 'aanvaard' dat een 'beëdigd' persoon nooit liegt en nooit machtsmisbruik pleegt.". Ik spreek uit ervaringen!
  • Frank Louman

    3 jaar geleden
    Agenten die zulke feiten plegen in een machtsfunctie moeten zwaar bestraft worden. En de aanwervingsprocedure moet ook eens nagekeken worden.
  • stefan agneessens

    3 jaar geleden
    En een verklaring van zo’n agent geldt als bewijs tot bewijs van het tegendeel. Dit was ooit nodig, maar nu is het tijd om elke agent een bodycam te geven en dat in het belang van de burger én de goede agenten
  • Vanessa Huysmans

    3 jaar geleden
    Oudere mensen zeggen wel eens dat de politie en het leger nu meer met cowboys zit dan met ernstige mensen. Het gaat om de macht ipv de job. De trainingen zijn te ongediciplineerd en het leger zou voor de jeugd van nu een betekenis moeten nog moeten hebben. Dan kunnen ze tenminste hun bed op maken, op tijd uit bed en regels respecteren. Er zit wat in. Maarja, miderne tijden..beter zeker?