E40 tussen Aalst en Groot-Bijgaarden komende nacht volledig afgesloten

 ©  ddl

Bron: BELGA

Vrijdagavond rond 23.00 uur sluit het Agentschap Wegen en Verkeer de E40 af tussen Aalst en Groot-Bijgaarden, in beide rijrichtingen. Het Agentschap plaatst dan een nieuwe brug over de snelweg. In het weekend wordt de snelweg opnieuw opengesteld, maar met minder rijstroken. Weggebruikers moeten rekening houden met vertragingen.

Vanaf vrijdagavond rond 23 uur tot de zaterdagochten rond 7 uur wordt de E40 volledig afgesloten, tussen het op- en afrittencomplex van Aalst en het verkeersknooppunt van Groot-Bijgaarden. Het Verkeerscentrum raadt het langeafstandsverkeer, het verkeer dat bijvoorbeeld van Gent naar Limburg en omgekeerd wil, aan om via de Antwerpse ring en de E17 te rijden.

Op zaterdag 6 en zondag 7 februari zal de rijweg nog versmald zijn, zodat de aannemer voldoende ruimte heeft om te werken. Er wordt aangeraden de verkeershinder op het ogenblik zelf te raadplegen via de website van het Verkeerscentrum, en om eventueel om te rijden als de files aan de werf te lang worden.

De nieuwe brug die geplaatst wordt, komt ter hoogte van de Lombeekstraat in Affligem, en wordt een belangrijke verbinding voor het fiets- en voetgangersverkeer tussen de dorpskernen van Essene, deelgemeente van Affligem, en Sint-Katharina-Lombeek, deelgemeente van Ternat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen