Kleuterafdeling Sint Jozef in Hoevenzavel dicht door corona

GENK -

De kleuterafdeling van de vrije basisschool Sint Jozef in Hoevenzavel sluit deze week de deuren. Eén en ander is het gevolg van besmettingen bij zowel leerkrachten als kleuters. Omdat er te weinig leerkrachten over zijn, gaat de hele kleuterafdeling dicht.

Vorige vrijdag ging al één van de drie getroffen klassen in quarantaine nadat een leerkracht positief testte op corona. Na een controle bleken ook nog eens vijf kleuters uit die klas besmet te zijn. Omdat er heel wat contacten waren tussen kleuters en leerkrachten van nog twee andere klassen moesten ook die in quarantaine. De maatregel leidt er toe dat acht van de negen leerkrachten en vier vervangers niet meer beschikbaar zijn.

De school beschikt over te weinig vervangers om en heeft daarom besloten om de kleuterafdeling met negen klassen en 156 kleuters deze week te sluiten. Pardoes biedt deze week ook geen opvang aan kleuters van Sint Jozef aan. Er wordt vooral op ouders gerekend voor opvang. Wel is er in noodgevallen voor ouders met essentiële beroepen of voor kwetsbare gezinnen een mogelijkheid tot opvang in de school.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer