Avi Loeb.
Volledig scherm
Avi Loeb. © AFP

Topwetenschapper Harvard blijft geloven dat aliens vier jaar geleden op bezoek kwamen, maar hij krijgt stevige tegenkanting

“Aliens hebben ons in 2017 een bezoek gebracht, maar wetenschappers hebben die realiteit genegeerd.” De stelling doet misschien de wenkbrauwen fronsen, maar ze komt niet van de eerste de beste. Avi Loeb is een topastronoom aan de universiteit van Harvard die ook al samengewerkt heeft met Stephen Hawking. In het wereldje wordt hij nu echter vooral afgedaan als een collega “die met straffe beweringen het publiek wil bespelen”.

57 reacties

  • Miguel Leboucq

    2 jaar geleden
    Statistisch gezien kunnen we niet alleen zijn. Er zijn miljarden sterren met dus miljarden planeten met ergens leven maar die rots is zeker geen alien bouwsel, het is veel te traag om tussen de sterrenstelsels te reizen. Die gast probeert gewoon zijn boek te verkopen
  • Etienne Durinck

    3 jaar geleden
    Bezoekje van ET ? Zo iets kan je maar geloven wanneer je het zelf gezien hebt. En dan nog. Maar wanneer je dingen gezien hebt die met niks te verklaren zijn? Bijvoorbeeld een toestel dat zo snel opstijgt dat het binnen de 3 seconden uit het gezichtsveld verdwenen is. Zonder hierbij een geluidje te maken. Dit terwijl er geen wolken maar wel volop zon is. En je niet alleen bent op dat ogenblik. Maar wel met kinderen-leeftijdsgenoten. En hun ouders. We hebben dus allemaal hetzelfde spook gezien ?
  • Luc Lepoudre

    3 jaar geleden
    Harvard University... wat voor bollebozen aan de universiteit rondlopen... En "aliens"? fantastisch hé ?!
  • Steven De Baerdemaeker

    3 jaar geleden
    Daar is het antwoord al, hij heeft een boek geschreven en dat moet natuurlijk verkocht worden. Voor geld danst de beer.
  • Bob VERSCHUEREN

    3 jaar geleden
    Het is eigenlijk met dit soort fenomenen altijd dezelfde uitleg van de 'believers'. Ze vlogen voorbij en bleven mysterieus zonder ook maar iets concreet achter te laten. Waarom zou een 'hoogtechnologische beschaving' vele lichtjaren overbruggen om eens even van ver naar ons te kijken en onmiddellijk terug te vertrekken ?