©  EPA-EFE

Engelse topscheidsrechter Mike Dean ontvangt doodsbedreigingen, vraagt en krijgt week vrij

De Engelse scheidsrechter Mike Dean zal eind deze week geen wedstrijd leiden op de 24e speeldag in de Premier League. Dean en zijn familie kregen doodsbedreigingen nadat hij zaterdag een controversiële rode kaart uitdeelde aan Tomás Soucek van West Ham United.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 52-jarige ref had na de commotie aan de Premier League gevraagd om hem enkele wedstrijden niet aan te duiden. Woensdag fluit hij wel nog het duel tussen Leicester City en Brighton in de achtste finales van de FA Cup.

Zaterdag maakte Mike Dean geen al te beste beurt in de match tussen Fulham en West Ham (0-0). In de blessuretijd stuurde hij West Ham-middenvelder Soucek van het veld. De Tsjech kreeg een rode kaart omdat hij met zijn arm, ogenschijnlijk per ongeluk, tegenstander Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) in het gezicht raakte bij een spelhervatting.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vier dagen eerder floot Dean ook in het slot van Manchester United - Southampton (9-0) onterecht een penalty voor Manchester United, gevolgd door de uitsluiting van Southampton-verdediger Jan Bednarek, die Anthony Martial evenwel nauwelijks had aangeraakt. Dean deelde de rode kaarten uit telkens na het consulteren van de beelden op aangeven van de VAR.

De schorsingen van Soucek en Bednarek werden nadien ongedaan gemaakt.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer