Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © BELGA

Woonzorgcentra versoepelen bezoekregeling eens alle bewoners gevaccineerd zijn, Agentschap Zorg en Gezondheid vindt dat geen goed idee

In heel wat woonzorgcentra in Vlaanderen werd het grootste deel van de bewoners al ingeënt met een coronavaccin. Daarom willen meer en meer rusthuizen de bezoekersregeling aanpassen, en de beperkingen op het aantal bezoekers opheffen. Bewoners zelf kijken er reikhalzend naar uit, maar het Agentschap Zorg en Gezondheid vindt versoepelen geen goed idee. 

33 reacties

  • sara vanfersanden

    3 jaar geleden
    Mijn moeder is 99 jaar heeft 12 kinderen, hoe lang gaat het duren eer mijn moeder al haar kinderen gezien heeft door die nieuwe maatregelen.
  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    iemand die gevaccineerd is kan ook besmet raken en zo het virus doorgeven, niets is zeker. Om dat te begrijpen moet je een beetje verstand hebben en dat is het probleem.
  • Omer Van Damme

    3 jaar geleden
    Meneer Moonens, heb je enig idee hoe de bewoners van een woonzorgcentrum hunkeren naar deftig bezoek?Dat geld ook voor de kinderen van de bewoners! Daar we met veel kinderen zijn kan ik helaas maar om de twee maand ons moe zien! Nu ons moe heel erg achteruit gegaan is door dat ze een jaar weinig of geen prikkels gekregen heeft door alle omstandigheden.door!! wij de babyboomers zitten ook maar thuis zonder sociaal leven want we zijn in pensioen! dus bezoek zal voor ieder een lichtpuntje zijn!!
  • Patrick Moorthamer

    3 jaar geleden
    De ouderen in woonzorg centra zijn gevaccineerd:waarom worden de ouderen die nog zelfstandig wonen ook niet gevaccineerd zijn dat geen risico's!?
  • Wesley

    3 jaar geleden
    Of hoe vaccinatie toch voor privileges zorgt... Dit kan je niet maken! Dan gaat iedereen rellen voor een plaatsje vooraan in de rij, en hoeft logica niet meer. Dan wil ik voorrang op de politie omdat ik het zwaarder heb. En als mijn spuit gezet is, mag ik feestjes geven?