archiefbeeld.
Volledig scherm
archiefbeeld. © BELGA

Vakbonden voeren actie in de bedrijven voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden

Het loonoverleg tussen bonden en werkgevers verloopt meer dan stroef. Om zijn eisen kracht bij te zetten, organiseert het vakbondsfront vandaag acties in de bedrijven.

9 reacties

  • Willy van craen

    3 jaar geleden
    Het is aan het bedrijf zelf te zorgen voor de goed arbeid sfeer en bijhorend loon of wedde. Ben je niet tevreden verander dan van werk volgens uw eisen. De tijd van de vakbonden is nog iets van vorige eeuw. Elke werkgever (buiten de vast benoemden staat) wil zijn goed personeel behouden.
  • Emma Andersen

    3 jaar geleden
    Inderdaad, loonsverhogingen zouden beter in centen ipv procenten gegeven worden. De afstand tussen de hogere en lagere lonen wordt steeds groter. Maar ja, wie beslist hier over? Ook de beter betaalden bij de vakbonden zeker?
  • eddy vanhuldenberg

    3 jaar geleden
    eddy vanhuldenberg Die opslag gaat toch weer in duurdere producten en diensten verrekend worden dus de gewone man betaald weer eens. Die met hoge wedden hebben weer voordeel door met procenten en geen centen te werken Vakbond doe eens echt iets voor de kleine man
  • Raul Marqués da silva

    3 jaar geleden
    in mijn bedrijf verdien ik als 55 jarige interimer evenveel als een 18 jarige die nog thuis woont in "hotel mama". en daar wordt niets aan gedaan !
  • Eric Nieuborg

    3 jaar geleden
    Peter, Sobek, ea .. , het staat jullie vrij om aan te sluiten bij de vakbond en niet enkel te profiteren van het resultaat van vakbondsacties en onderhandelingen. De werkgevers daarentegen klagen altijd, nog erger dan de boeren. Ook nu nog, na en tijdens Corona maken ze massaal winst, iets wat de op tijdelijke werkloosheid gedumpte werknemer niet kan zeggen.