De advocaten van Mawda's ouders pleiten opnieuw voor een parlementair onderzoek naar de harde behandeling van de migranten door de politie.
Volledig scherm
PREMIUM
De advocaten van Mawda's ouders pleiten opnieuw voor een parlementair onderzoek naar de harde behandeling van de migranten door de politie. © BELGA

Advocaten Mawda willen parlementaire onderzoekscommissie naar harde behandeling migranten

De agent die Mawda (2)  doodschoot is schuldig. De bestuurder van het mensensmokkelbusje ook. En toch hebben de ouders van het Iraaks-Koerdische meisje nog geen rust. “Te veel vragen zijn nog onbeantwoord”, zeggen hun advocaten. Zij pleiten opnieuw voor een parlementair onderzoek naar de harde behandeling van de migranten door de politie.

67 reacties

  • carine vandermeersch

    3 jaar geleden
    Waarom als politieman uw leven in gevaar brengen en proberen uw plicht te doen en toch afgeschoten worden op de rechtbank. Op die manier kweken ze een mentaliteit onder de politiemensen van " Waarom zou ik niet langs de andere kant kijken, op het einde van de maand ligt mijn wedde er toch."
  • johan vankeirs

    3 jaar geleden
    Mensen het word de hoogste tijd dat we onze politiemensen steunen want als die het niet meer zien zitten omwille van de schrik hun beroep degelijk uit te voeren volgt de volledige straffeloosheid in ons"democratisch" Belgie land en dan is het hek volledig van de dam.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Wat is de straf voor belemmeren van een rechtszaak? Ik denk dat al wie voorin de auto zaten, de mensensmokkelaars waren.
  • theo de cuyper

    3 jaar geleden
    Gaan de ouders ook moeten terechtstaan in het proces tegen mensensmokkel in Luik? Dacht het niet. Ze zitten er nochtans middenin, weigeren informatie te geven en belemmeren daardoor de rechtsgang. Ben benieuwd.
  • ronald de weze

    3 jaar geleden
    De ouders hebben een grote fout gemaakt door in dat busje te stappen , ik vindt het wel straf dat een agent zijn job doet daar voor gestraft wordt . Avocaten zouden , als ze in beroep gaan dit zelf bekostigen . Zullen dan wel minder in beroep gaan en dan kan de gerechtelijke achterstand weggewerkt worden . Die worden rijk op de kap van de belastingbetaler.