Direct naar artikelinhoud
SpecialValentijn

‘Deze keer eindigde de lunch in een hotelkamer en ik voelde me schuldig tegenover mijn gezin’: 14 beklijvende verhalen over lust en liefde

‘Deze keer eindigde de lunch in een hotelkamer en ik voelde me schuldig tegenover mijn gezin’: 14 beklijvende verhalen over lust en liefde
Beeld Getty Images/iStockphoto

Corine Koole kent het geheim van een goede relatie. Ze interviewt elke week gewone mensen over hun liefdesleven. Het zijn verhalen over vreemdgaan en vertrouwen, platonische liefde en hartstochtelijke vriendschap, uitgedoofde huwelijken en gepassioneerde affaires, verloren én hervonden liefde. Wij brachten veertien veel besproken verhalen samen op Valentijnsdag.

1. ‘Ik verheug me erop straks weer in alle kamers te kunnen vrijen, net als toen we jong waren’

Bijna zijn de kinderen het huis uit. En in plaats van het lege nest te vrezen, kijkt Veronique (52) uit naar de herwonnen tijd en ruimte. Want als tiener sloeg ze een topman aan de haak, al was het niet altijd makkelijk met die carrièretijger.

Lees meer.

2. ‘Ik heb voor hem gekozen, mijn verlangen naar vrouwen staat nu even on hold’

Je vindt jongens leuk, maar meisjes ook. Moet je dan kiezen, of bestaat er misschien een tussenoplossing? Laura (23) verkende alle mogelijkheden en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat... ze het eigenlijk niet weet.

Lees meer.

3. ‘De herinnering aan haar lippen had 35 jaar in mijn onderbewuste liggen wachten’

Iedereen heeft weleens zo’n moment waarop hij denkt: hoe zou het toch met die allereerste jeugdliefde zijn? Walter (50) besloot om het eens te checken, gewoon voor de lol. Het werd een grapje met verregaande gevolgen.

Lees meer.

4. ‘Ik schreef me in op de favoriete site van mijn man, en wachtte tot hij zou toehappen’

Amy, 52, zag met lede ogen aan hoe haar man er de ene affaire na de andere op na hield. Maar in plaats van verzuurd achter te blijven of uit te zijn op wraak, probeerde ze iets anders.

Lees meer.

‘Deze keer eindigde de lunch in een hotelkamer en ik voelde me schuldig tegenover mijn gezin’: 14 beklijvende verhalen over lust en liefde
Beeld Getty Images

5. ‘Hij had geweldige kuiltjes in zijn wangen, was mijn baas en gaf mij regelmatig een lift naar huis’

Twee jaar na het eerste drankje met haar oudere, getrouwde baas is het voor Kaja (28) nog steeds geen optie om als koppel samen verder te gaan. Toch leeft ze perfect gelukkig in een parallelle wereld met de man die de hare niet is.

Lees meer.

6. ‘Mijn leven lang al ben ik ongewenst single. Ik ben 45, en eigenlijk nog altijd maagd’

Zeg niet dat hij het niet geprobeerd heeft. Tientallen keren al sprak Nick (45) af met vrouwen in de gloedvolle hoop dat ooit een van hen verliefd zou worden op hem. Maar dat wil maar niet lukken, ze zijn nooit geïnteresseerd. ‘Als je lang niemand voelt, schrik je van iedere aanraking.’

Lees meer.

7. ‘Deze keer eindigde de lunch in een hotelkamer en ik voelde me schuldig tegenover mijn gezin’

Het ondefinieerbare gevoel dat onrust heet, maakt dat zelfs heel succesvolle mensen beginnen te twijfelen aan zichzelf. Zo ook Felix (46) die, om te ontsnappen aan de sleur, zijn heil zocht bij een andere vrouw.

Lees meer.

8. ‘Gedurende ons hele 28-jarige huwelijk hebben we het alleen over koetjes en kalfjes gehad. Roddels, huishoudelijke zaken’

Als dochter van Chinese immigranten wilde Chan (43) niets anders dan haar ouders gelukkig maken – zeker nadat haar zussen al zo’n teleurstelling voor ze waren. Dus trouwde ze met de eerste de beste Chinees.

Lees meer.

9. ‘Op voorhand had ik me ingebeeld hoe het zou gaan. Geef je de onbekende met wie je seks gaat hebben eerst een hand?’

Na haar huwelijk was Veerle uit op simpel vertier, no strings attached. En omdat ze niet zat te wachten op een nieuwe relatie, stelde ze haar Tinder-zoektocht zo in dat alleen maar jongere mannen de revue passeerden. Want een beetje avontuur, dat zou haar wel deugd doen.

Lees meer.

‘Deze keer eindigde de lunch in een hotelkamer en ik voelde me schuldig tegenover mijn gezin’: 14 beklijvende verhalen over lust en liefde
Beeld Getty Images/iStockphoto

10. ‘Ik ben decennia met dezelfde vrouw geweest en al die jaren had ik vooral wat je ‘platte seks’ zou kunnen noemen’

Na een lang huwelijk waarin hij uitsluitend ‘banale’ seks had, leerde Peter (55) een andere vrouw kennen. En ging een wereld van fysiek én mentaal contact voor hem open die hij tot dan toe niet voor mogelijk had gehouden.

Lees meer.

11. ‘Vier vaste sekspartners heb ik, die ik eens in de maand zie: een hoog­leraar, een psychiater, een trambestuurder en een openbaar aanklager’

Zonder het goed en wel te beseffen, voelde Hamid (30) zich als kind al aangetrokken door mannen. Nu hij op eigen volwassen benen staat, geniet hij met volle teugen van de seks, maar zijn vrijheid zal hij daarvoor nooit opgeven. 

Lees meer.

12. ‘Mijn hele volwassen leven had ik behalve liefde vooral veiligheid bij haar gezocht’

Hun huwelijk was niet eens zo beroerd. Maar ze gaven elkaar geen duimbreed ruimte en dat fnuikte de liefde. Gelukkig voor Tom ontmoette hij een vrouw bij wie hij wel vrijheid en vertrouwen geniet.

Lees meer.

13. ‘De eerste barst in onze relatie kwam toen ik de afwasmachine verkeerd inlaadde’

Josefien (59) leerde hem kennen in het zwembad. Hij was vriendelijk en had mooie donkerblauwe ogen. Na anderhalf jaar wist ze het zeker: ze zouden nog lang en gelukkig leven. En dus trok ze bij hem in.

Lees meer.

14. ‘Ik voelde me zo verraden dat ik bijna gek werd en het was mijn andere liefde die me naar een therapeut stuurde’

Susanna (59) zat in een slecht huwelijk, maar wel één met een paar comfortabele kantjes. Een allesverzengende verliefdheid was nodig om haar te doen inzien dat ze moest scheiden. Maar of haar nieuwe liefde dan wél een eindhalte was?

Lees meer.