Bitcoin op recordkoers: cryptomunt is al 60 procent meer waard dan begin dit jaar

Wat veel beleggers niet voor mogelijk hielden, is in de eerste weken dit jaar toch gebeurd: de bitcoin blijft aan waarde winnen en klimt na een korte hapering weer naar nieuwe records. Dit weekend zag het er even naar uit dat de cryptomunt de grens van 50.000 dollar zou aantikken, maar dat is net niet gelukt.

De cryptomunt blijft de wind in de zeilen hebben. Zo werd er afgelopen weekend even geflirt met een recordhoogte van 50.000 dollar. De munt strandde uiteindelijk op 49.500 dollar om maandagochtend terug te zakken tot 47.000 dollar. Dat is nog altijd 60 procent meer dan wat de munt begin dit jaar waard was.

Extra boost door Musk

De afgelopen week kreeg bitcoin een extra boost nadat uit een mededeling van de Amerikaanse beurswaakhond SEC bleek dat Elon Musk, de CEO van Tesla, via zijn bedrijf 1,5 miljard dollar heeft geïnvesteerd in de cryptomunt. Musk sluit niet uit dat hij de toekomst nog meer cryptomunten zal kopen.

Sommige analisten zijn ervan overtuigd dat de koers van bitcoin nog veel hoger kan gaan. Scott Minerd, CIO van vermogensbeheerder Guggenheim Partners, sluit bijvoorbeeld niet uit dat de waarde kan stijgen tot 600.000 dollar. Opvallend: diezelfde analist ging er eerder vanuit dat 30.000 dollar het maximaal haalbare was voor de cryptomunt.

Dogecoin

Critici maken zich zorgen over de impact die Musk heeft op de koers van de cryptomunten. Zo heeft de CEO van de Tesla ook al de cryptomunt dogecoin naar omhoog getweet. Op het moment van dit schrijven is de munt zo’n 0,05 dollar waard. Dat lijkt niets, maar is toch een tienvoud van wat de munt op 1 januari 2021 waard was.

Nic Carter, een durfkapitalist die bekend staat om zijn positieve houding tegenover bitcoin, is één van de personen die zich zorgen maakt over de tweets van Musk (en andere beroemdheden). ‘Helaas zullen veel particuliere speculanten op de lange termijn geld verliezen op dogecoin, omdat er niet echt interessante technologie schuilgaat achter de munt’, aldus Carter.

Meer