Direct naar artikelinhoud
SportVoetbal

Corona teistert Club Brugge: Clement en Vanaken testen positief

Club Brugge-speler Hans Vanaken en coach Philippe Clement.Beeld BELGA

Covid-19 teistert Club Brugge. Na Denswil en Mitrovic zijn nu ook coach Philippe Clement en Hans Vanaken besmet geraakt - alle vier missen ze dus de Champions League-verplaatsing naar Kiev. De Ketelaere en Noa Lang hebben buikpijn, maar zijn virusvrij. 

Het was een nachtje bang afwachten voor Club Brugge. Gisteren werd de A-kern en omkadering getest door UEFA voor de afreis naar Kiev. Stefano Denswil en Matej Mitrovic bleken vooraf al positief. Beiden klaagden zondag over symptomen, waarna Club meteen besloot om hen te testen en uit de selectie te laten voor Charleroi. Beide verdedigers moeten (minstens) een week in quarantaine.

De vrees zat er dus in dat er na een nieuw rondje testen nog coronagevallen zouden opduiken. Zeker omdat met assistent-coach Johan Van Rumst ook in de staf iemand positief had getest en dat enkele dagen na zijn collega Carl Hoefkens. Met ook nog eens een zieke Charles De Ketelaere en Noa Lang zat de angst voor nog meer averij er dik in.

Het gevreesde resultaat werd een dag later waarheid. “Coach Philippe Clement en zijn assistenten bleken allen positief. Naast eerder gevallen Stefano Denswil en Matej Mitrovic kwam ook Hans Vanaken positief uit de test op Covid-19", klinkt het bij Club. Charles De Ketelaere en Noa Lang bleken negatief, beiden kunnen mee afreizen naar Kiev.