"Er is geen vrij verkeer meer omdat de Britten dat niet meer wilden", stelt Michel Barnier als hoofdonderhandelaar van de Europese Unie.
Volledig scherm
"Er is geen vrij verkeer meer omdat de Britten dat niet meer wilden", stelt Michel Barnier als hoofdonderhandelaar van de Europese Unie. © EPA

“Dit is een crisis”: Londen wil met elk EU-land afzonderlijk onderhandelen over vrij verkeer van artiesten

De Britse regering wil met elk van de 27 EU-lidstaten afzonderlijk gesprekken aanknopen over een visumvrije toegang voor haar artiesten. Door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese eenheidsmarkt is er sinds 1 januari geen vrij verkeer van personen meer tussen de EU en het VK, ook niet voor muzikanten en andere artiesten die op tournee willen gaan. “Dit is een crisis”, klinkt het bij vertegenwoordigers van de culturele sector.

8 reacties

  • Jos Vandenbergh

    3 jaar geleden
    Afzonderlijke willen onderhandelen van de UK met de EU landen is NIET toelaatbaar want dit is op een subtiele manier de EU ondermijnen en onderuit halen.Vrij verkeer weigeren was een hoofdreden voor de Brexit ,dan moeten zij nu geen uitzonderingen vragen.
  • Kevin Vermeirssen

    3 jaar geleden
    De meeste negatieve gevolgen gaan wij in de EU merken. De UK kan nu zelf handelsakkoorden afsluiten en is niet meer aan de leiband van de EU. De EU is de voormalige USSR. Op het einde werden er ook repressiemiddelen ingezet om de boel bijeen te houden net zoals nu. Een gedrocht dat veel geld kost en het kapot maken van productie in eigen land wegens niet concurrentieel met OOst-EU landen waar belastingen op arbeid , BTW enz. miniem zijn.
  • Renée Schietekat

    3 jaar geleden
    Negatieve gevolgen of niet, één ding is zeker. Dat het gros van de Britten ondertussen al is ingeënt wijl wij hier met een slakkengangentje aan amper 3% zitten. Take that Europa!
  • Jeff Smulders

    3 jaar geleden
    Makkelijk om het VK de schuld te geven. Maar die opgelegde EU is niet zo der blaam. Waar een wil is. Is een weg. Het is niet de EU. Maar de NAVO die 70 jaar ellende heeft voorkomen. Met de EEG. De voorloper van die opleggende schijndemocratie EU. Toen nog een handelsorganisatie. Met soevereine landen.
  • Jan Jansens

    3 jaar geleden
    Ze willen al uitzonderingen krijgen als het hen goed uitkomt. Ik vind dat EU niet moet toegeven want ze willen enkel de voordelen en niet de nadelen hebben.