Voor een snack uit de muur hoef je niet helemaal naar Nederland (of Antwerpen): voortaan kan het ook bij Michel van den Balck van frituur Altena. ©  Jan Van der Perre

Aan frituur Altena haal je op z’n Hollands snacks ‘uit de muur’

Kontich -

In Nederland zijn ze verzot op een kroket uit de muur. Eender welk moment van de dag kan je op die manier genieten van een warme frituursnack. Die oer-Hollandse gewoonte introduceert frituur Altena nu ook in Kontich.

Aan zijn frituur in de De Villermontstraat heeft uitbater Michel van den Balck vijf automaten geïnstalleerd waarin tot veertig snacks passen, gaande van curryworsten en mexicano’s tot kaassoufflés en vleeskroketten.

“De snacks blijven constant op een temperatuur van 70 tot 75 graden door een verwarmde metalen plaat”, verduidelijkt de friturist.

“In het Centraal Station en in de Hoogstraat in Antwerpen heb je al dergelijke automaten, maar zover mij bekend is dit in de ruime omgeving nog niet het geval. ’s Avonds na 21u zijn hier de meeste frituren al gesloten. Voor een late snack, als je bijvoorbeeld van je werk komt, moet je al ver omrijden. De eerste dag merkte ik al veel uithaal tussen 21 en 23u.”

Met de nabijheid van scholen denkt hij dat de automaten vooral ook ’s middags, als het frituur nog niet open is, in de smaak zullen vallen. “We moeten nog zien hoe het loopt, maar ik plan twee aanvulmomenten: in de voormiddag en ’s avonds vlak voor sluitingsuur. Ik kan dit trouwens allemaal volgen op mijn computerscherm, zodat ik nog altijd extra kan aanvullen indien nodig.”

De automaten leken de uitbater een goed alternatief nu hij zijn tweede job moest opgeven. “Ik werkte ook nog in de veiling in Sint-Katelijne-Waver, maar doordat ik een open hartoperatie moest ondergaan, doe ik het nu wat rustiger aan. En ik had hier toch nog wat ruimte over aan mijn frituur.”

De automaten zijn gevuld met een tiental soorten snacks. “Niet alle snacks zijn mogelijk. Een saté moet je er niet in stoppen, want die gaat snel uitdrogen. Verwacht ook geen curryworst special, want door de warmte gaan sauzen al snel schiften.” bar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER