Archiefbeeld: migranten wachten in Mexico om de grens met de Verenigde Staten te kunnen oversteken.
Volledig scherm
Archiefbeeld: migranten wachten in Mexico om de grens met de Verenigde Staten te kunnen oversteken. © AP

Democraten ontvouwen Bidens immigratieplan: regularisatie 11 miljoen immigranten op tafel

Het wetsvoorstel van Amerikaans president Joe Biden over immigratie wordt donderdag officieel ingediend in het Amerikaanse Congres. Dat hebben verschillende hoge bronnen binnen het Witte Huis bevestigd. Het plan is een stijlbreuk met de repressieve aanpak van Bidens voorganger Donald Trump en wil 11 miljoen illegale immigranten regulariseren.

5 reacties

  • Tom Leyssens

    3 jaar geleden
    Trump, Trumper, Trumpst we zijn met teveel en van een Amerikaans president verwacht ik wel wat inzicht. Met 11 miljoen mensen te legaliseren los je het probleem niet op, je creëert er in eigen land alleen bij.
  • Dirk DE Bakker

    3 jaar geleden
    Geen slim plan president Biden, zorg eerst voor uw eigen volk waar een groot deel van op straat leeft, hebben uw kabinetmedewerkers geen ogen om te zien hoe jullie land eraan toe is, wij hebben dezelfde miserie hier, europa ziet dit ook niet. Doe er iets aan want hier komt miserie van.
  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    Eindelijk zullen de ondernemers hun werkkrachten terug hebben, in de Napa vallei zullen de wijnboeren heel blij zijn, want er waren daar immense problemen. Dat is niet uit mijn duim gezogen maar wel door een familielid die er woont.
  • M Veo

    3 jaar geleden
    Als ze idd werk hebben zullen ze vanaf dan ook belastingen moeten betalen wat de schatkist ten goede komt.
  • Marcel Verkest

    3 jaar geleden
    Dit is nog maar eens het bewijs dat de politiek niks leert van het verleden. Dergelijke beslissingen sturen de kiezers regelrecht terug naar Trump in 2024. Leiders luisteren niet naar het volk en volgen hun eigen 'correcte' schema.