©  ISOPIX

Medvedev komt top drie binnen op ATP-ranking, Goffin blijft 15de

Bron: BELGA

Na het behalen van zijn negende titel op de Australian Open, zijn 18de grandslamtitel, blijft Novak Djokovic stevig op kop van de ATP-ranking. De verliezende finalist in Melbourne, de Rus Daniil Medvedev, klimt van de vierde naar de derde plaats ten koste van de Oostenrijker Dominic Thiem. David Goffin behoudt de 15de plaats.

Djokovic zal op maandag 8 maart nog altijd nummer een van de wereld zijn, zo berekende de Association of Tennis Professionals vorige week. De Serviër zal dan 311 weken de ATP-ranking aangevoerd hebben en verbreekt daarmee het record van de Zwitser Roger Federer (310 weken). Met 12.030 punten heeft Djokovic een ruime voorsprong op de Spaanse nummer twee Rafael Nadal (9850). Daniil Medvedev is de nieuwe derde met 9.735 punten. Nooit eerder stond de Rus hoger genoteerd. De top vijf wordt vervolledigd door Thiem en Federer.

In de top 20 stijgt de Bulgaar Grigor Dimitrov na zijn kwartfinale op de Australian Open vier plaatsen, hij is nu 17de. De Canadees Denis Shapovalov profiteert van de nederlaag in de eerste ronde van Gaël Monfils om de elfde plaats van de Fransman over te nemen.

De meest opvallende sprong in de top 100 is die van Aslan Karatsev, de grote verrassing in het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. De Rus, halvefinalist in zijn eerste grandslamtoernooi, boekt 72 plaatsen winst en staat nu op de 42ste stek.

Belgen

Ondanks zijn uitschakeling in de eerste ronde in Melbourne Park behoudt David Goffin zijn 15e plaats. Kimmer Coppejans is 182ste (-4). Ruben Bemelmans, 198ste, ging 34 plaatsen vooruit na zijn eindzege op het Challengertoernooi in Cherbourg. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer