De Lucid Air.
Volledig scherm
De Lucid Air. © Lucid Motors

Tesla-rivaal Lucid Motors gaat naar beurs

De maker van elektrische auto's Lucid Motors, een rivaal van Tesla, krijgt een beursnotering in New York. Het in 2007 opgerichte Lucid wordt geleid door Peter Rawlinson, een voormalige ingenieur van Tesla.

7 reacties

  • luc bruyndonckx

    3 jaar geleden
    En na 4 tot 5 jaar batterij uitgeput of bijna geen actieradius, en wat gaat dat dan kosten? Ik herinner me het hln artikel van een jaar of 2 geleden met de eerste kapotte batterij van een smart. Nieuw kostte de wagen 23000 euro, dat batterij 17000 euro. Dat zijn wegwerpauto's, heel goed voor het milieu. Goed bezig.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @Johan Vloermans.E wagens moeten een lage cw waarde hebben omdat dit belangrijk is voor de grootst mogelijk radius te kunnen realiseren.Deze Lucid heeft een cw van amper 0.21 endaardoor komt ie ook met 832km radius.Tesla heeft cw 0.23 en komt daardoor maar 450km ver.Hoe minder de weerstand des te beter.Overigens deze klasse van wagen is heel anders en te vergelijken met Porsche Taycan en zeker niet met een Tesla waar de afwerking,uitrusting nog niet in de buurt komt.
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Dit is helemaal geen Tesla-rivaal, hij kost meer dan het dubbele.
  • Ramon Simon

    3 jaar geleden
    Grappig het duurdere segment. Een Tesla is nog niet duur genoeg. Aan wie gaan ze al die dure wagens slijten?
  • Mike Depoorter

    3 jaar geleden
    @Pieter Van den Berge: Tesla Model 3 is in Belgie te verkrijgen aan EUR 48.990 Niet spotgoedkoop, zelfs niet voor een EV, maar ver van het bedrag dat jij noemt!