Voor Jolien Vanden Driessche (links) en haar vriendin Mieke Vanmunster uit Lokeren ging het razendsnel: het huis (links) dat ze kochten was pas het tweede dat ze bezochten.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Jolien Vanden Driessche (links) en haar vriendin Mieke Vanmunster uit Lokeren ging het razendsnel: het huis (links) dat ze kochten was pas het tweede dat ze bezochten. © Florian Van Eenoo Photo News

Jonge Belgen vinden sneller een huis: “Coronakopers zijn beter voorbereid en weten wat ze willen”

Jonge Belgen kopen sinds de coronapandemie sneller een huis. Vooral de groep die binnen de drie maanden na de start van hun zoektocht al hun handtekening zet, groeit. Terwijl pre-corona nog 40 procent zo snel het pand van hun dromen vond, is dat sinds maart 2020 naar 53 procent gestegen. “Coronakopers zijn beter voorbereid en weten wat ze willen”, klinkt het.

9 reacties

  • van den eeden maria

    3 jaar geleden
    Mijnheer De Pauw laat dat nu net zijn wat jongeren niet begrijpen die denken dat alles voor de vorige generaties uit de lucht kwam vallen. Toen moest men ook 25 of 30 jaar werken voor een huis . Maar er stonden geen twee auto's voor de deur en zelfs geen één. Reizen dat was voor velen gedurende die jaren geen optie ook geen week endjes en restaurant of andere snacks. Mensen kenden hun prioriteiten.
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Je moet al flink kapitaalkrachtig zijn of welstellende ouders hebben, wil je vandaag als jong koppel een degelijke woning kunnen kopen. En anders moet je tevreden zijn met een slecht of niet-geïsoleerd, volledig verouderd pand vol gebreken. Ik sta altijd vol verbazing te kijken naar koppeltjes van 26 jaar die zonder verpinken 350.000 euro en veel meer ook kunnen neerleggen voor een woning.
  • Patrick De pauw

    3 jaar geleden
    Ik begrijp dat iedereen een eigen woning wilt?ik kocht ook mijn huis maar heb eerst gespaard jaren lang en niets van ouders gekregen!nu 40 jaar later heb ik het allemaal terug betaald wij hebben 30 jaar niet weg geweest naar het buitenland op vakantie en luxe als gsm auto’s voor twee?nu willen de jongeren alles direct zonder eerst iets te bewijzen en liefst met geld van de ouders!en na twee jaar scheiden en dag ons geld?eerst bewijzen dat je iets waard bent ipv impulsief te handelen
  • Jonathan Loterman

    3 jaar geleden
    @Annie, ik dacht juist hetzelfde. Eerst kunnen ze het niet betalen en nu zijn ze coronamanagment
  • Patrick morel

    3 jaar geleden
    In 1 dag is de wereld verandert, zo rap kan het gaan.