Hilde Crevits.
Volledig scherm
Hilde Crevits. © BELGA

Crevits stelt premie om eigen zaak te starten tijdelijk voor alle werkzoekenden beschikbaar

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits sleutelt aan de Vlaamse transitiepremie, de premie voor werkzoekenden die een eigen zaak willen starten. De CD&V-minister breidt de premie tijdelijk uit naar alle werkzoekenden ongeacht hun leeftijd. Maar tegelijk wordt het maximale premiebedrag wel gehalveerd van 15.600 euro naar 7.800 euro. Dat kondigde de CD&V-minister vandaag in de commissie Werk van het Vlaams Parlement aan.

13 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er zijn andere dingen nodig. Stel je gaat daar op in en het wordt niets. Dan zit je helemaal in de problemen. Je bent ook nog je recht op een werkloosheidsvergoeding kwijt, eindigt met wat schulden, niet meer verzekerd voor de ziekenkas. In de plaats van een premie zou het veel beter zijn om gedurende een aantal jaren - bijvoorbeeld de eerste twee van je zelfstandigheid - je recht op een werkloosheidsuitkering niet te verliezen als je die stap waagt.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    De verspillingszucht van onze regeringen wordt alsmaar groter.Maar zij hebben er geen last van,het is toch het kilootjes volk dat er moet voor opdraaien voor hen kan misschien nog een extra loonsverhoging,want zij hebben zo hard gewerkt.
  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    geef eerst een premie aan alle zelfstandigen. Ik ken verschillende zelfstandigen waaronder mijn partner die nog geen cent premie hebben ontvangen. Ze zitten al sinds vorig jaar maart zonder inkomen. Wij hebben dan nog geluk dat mijn partner tijdelijk extra kan gaan werken in de zorgsector. Maar de kosten van zelfstandig zijn blijven wel doorlopen.
  • Monique Verschueren

    3 jaar geleden
    Waar blijven ze het geld halen ?Ze kunnen de gewone werkende mens niet blijven uitmelken hoor ,als ze maar al eens beginnen met meer dan de helft van heel dat ministerie buiten te smijten natuurlijk zonder premies en stoppen met Sinterklaas te spelen want wij moeten alles betalen.
  • Gilbert Rodts

    3 jaar geleden
    En na enkele maanden failliet gaan en met schulden opgezadeld zitten zeker . Nee dank u .