© Politiezone Antwerpen

22 splinternieuwe motoren voor Antwerpse verkeerspolitie: “Investering in topkwaliteit”

De verkeerspolitie van Politiezone Antwerpen neemt deze week 22 nieuwe motoren in gebruik. “Dit is opnieuw een investering in materiaal van topkwaliteit voor veilig, efficiënt en modern politiewerk”, zo laat de politie weten in een persbericht.

Het gaat om BMW R 1250 RT’s, de allereerste exemplaren van dit model die in Europa geleverd zijn. “De motoren zijn voorzien van alle technologieën die noodzakelijk zijn voor modern, efficiënt en veilig politiewerk”, aldus woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie. De motoren zijn ook voorzien van nieuwe bestickering die moet zorgen voor een nog betere zichtbaarheid van de voertuigen, vooral in het donker.

De politie koos naar eigen zeggen ook voor meer duurzaamheid met de nieuwe motoren. “Zo is er voor alle verlichting, inclusief de blauwe prioritaire lichten gebruikgemaakt van ledverlichting. Een ingebouwd systeem controleert permanent de bandenspanning, om zo voor zuinigere ritten, minder slijtage van de banden en veiligere werkomstandigheden te zorgen”, zegt Migom.

Verkeersveiligheid

“Dankzij het keyless ride-systeem kunnen de motards sneller vertrekken zonder bijkomende handelingen te verrichten. Zo moeten ze hun handschoenen niet meer uitdoen om te vertrekken, wat tijd bespaart. Het systeem maakt diefstal van de motoren tijdens een interventie ook zo goed als onmogelijk”, aldus Migom. De motoren zijn ook voorzien van Active Cruise Control, een systeem dat nieuw is bij motorfietsen.

“De investering in nieuwe motoren is ook een investering in meer verkeersveiligheid voor de stad Antwerpen”, klinkt het. “De verkeerspolitie speelt een cruciale rol in het bestrijden van gevaarlijk en asociaal rijgedrag, het straffen van snelheidsduivels en het begeleiden van het verkeer bij opstoppingen of grote werken. De eerste van de nieuwe motoren zullen deze week al in het straatbeeld te bewonderen zijn.” Eind vorig jaar kondigde de Antwerpse politie al de aankoop aan van 80 nieuwe combi’s.

 © RR

 © RR

 © RR 

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER