Koen Wauters met de wesp op zijn bril tijdens Het Journaal donderdagmiddag.
Volledig scherm
Koen Wauters met de wesp op zijn bril tijdens Het Journaal donderdagmiddag. © VRT NWS

Dit is niet iedereen gegeven: VRT-journalist blijft ijzig kalm terwijl er wesp op zijn gezicht zit

“TV-beeld van de dag”, “Respect om zo kalm te blijven” en “De winnaar van de persprijs 2021 voor koelbloedigheid is bij deze gekend”. Het zijn maar enkele van de reacties op Twitter op een opmerkelijk incident tijdens Het Journaal donderdagmiddag. Hoe VRT-journalist Koen Wauters erin slaagde om zó rustig te blijven terwijl er tijdens zijn liveverslag een wesp op zijn gezicht landde? Het is een raadsel.

5 reacties

  • Marie claire de bosscher

    3 jaar geleden
    als je rustig blijft zal er niks gebeuren, zelfs al zit ze op je gezicht ipv op je bril...
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Zolang je kalm blijft is er niets aan de hand. Of je moest suiker of een andere zoetigheid op je gezicht hebben. Ooit een wesp een minuut lang op 10 cm van mijn gezicht aan het zoemen. Panikeer niet en doe gewoon zou ik zeggen.
  • Herman De Gent

    3 jaar geleden
    Ja, ik heb het gezien, maar zoals reeds aangehaald wel op zijn bril. Toch moet gezegd dat hij doodleuk voort commentarieerde. Straf staaltje van kalmte, ik zie het er niet veel doen.
  • Kjell Van daele

    3 jaar geleden
    Tis wel op zijn bril ook e
  • Theo Van Hoof

    3 jaar geleden
    Wesp zat niet eens op zijn gezicht. Altijd maar overdrijven. BTW wespen zijn heel nuttige dieren. Leven van dierlijke eiwitten zoals muggen. Een wespennest kan tot 130 000 muggen per week vangen.