© BELGA

Waals minister van Lokale Besturen Paul Furlan neemt ontslag

Waals minister van Lokale Besturen Paul Furlan (PS) heeft donderdag aangekondigd ontslag te nemen uit de Waalse regering. Hij benadrukt dat hij “recht in zijn schoenen” staat, maar beslist heeft op te stappen omdat “de sereniteit niet meer verzekerd is”. Waals minister-president Paul Magnette heeft het ontslag aanvaard, verduidelijkte Furlan op een persconferentie.

Gedurende drie kwartier blikte Paul Furlan terug op de dossiers die onlangs in de pers verschenen en waarin de ene beschuldiging na de andere volgde. Verschillende waarnemers vonden de PS’er overtuigend en waren dan ook verbaasd dat hij op het einde van de persconferentie zijn ontslag aankondigde.

Maar voor Paul Furlan, die benadrukte recht in zijn schoenen te staan, is de sereniteit in de werking van de regering niet meer verzekerd. Daarom diende hij zijn ontslag in. De oppositiepartijen MR en Ecolo hadden overigens zijn ontslag gevraagd om hij niet meer kon functioneren.

“Ik ben geen Calimero en ga dus niet klagen. Ik heb mijn lot steeds in eigen handen genomen. Het leven is meer dan een ministerschap”, aldus Paul Furlan die opnieuw zijn functies als Waals parlementslid en burgemeester van Thuin zal opnemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER