thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

EU-wetgeving moet einde maken aan loondiscriminatie tussen werknemers die in een bedrijf hetzelfde werk doen

Een nieuwe Europese richtlijn moet een einde maken aan loondiscriminatie tussen werknemers die in een bedrijf hetzelfde werk doen. Grotere werkgevers worden in een voorstel van de Europese Commissie verplicht looninformatie jaarlijks te publiceren en mogen sollicitanten niet meer naar vorige salarissen vragen. Werknemers krijgen meer mogelijkheden om vermeende loonongelijkheid aan te vechten en hun gemiste inkomsten terug te vorderen.

9 reacties

  • michel schoep

    2 jaar geleden
    Dus vanaf nu gaan ze ook alle voetballers hetzelfde loon uit betalen. Want gelijk loon voor gelijk werk. Top !
  • Gilles Standaert

    3 jaar geleden
    Dus zin voor initiatief wordt afgestraft.
  • Bart Verbeeck

    3 jaar geleden
    Dus 2 personen die hetzelfde werk doen moeten hetzelfde verdienen. Iemand met 20 jaar ervaring krijgt dan het loon van een nieuweling, of krijgt de nieuweling direct het loon van iemand met 20 jaar ervaring. Er staat enkel 'hetzelfde werk' en dat houdt dus geen rekening met ervaring. Gelukkig zijn er nog de Oost Europese landen die deze regels graag zien komen...
  • peter maas

    3 jaar geleden
    Oei Umicore,wat nu?
  • Cyriel Claessens

    3 jaar geleden
    Netto hetzelfde of bruto hetzelfde? Dit is een stap richting communisme. Misschien moet er ook eens wat meer gepraat worden over hoe veel de Europarlementariers en hoge ambtenaren verdienen en hoe veel uur ze echt werken voor het parlement. Voor sommigen zal dit wel een beetje genant worden. Europa is nodig, maar blijft munitie geven aan eurosceptici.