Lara Lugli.
Volledig scherm
Lara Lugli. © Facebook Lara Lugli

Club eist schadevergoeding van volleybalster omdat ze “kinderwens verzweeg”

Meer sportIn Italië doet een verhaal uit het damesvolleybal stof opwaaien. Lara Lugli is 38 op het moment ze haar club Pordenone ervan inlicht dat ze zwanger is. Haar contract wordt met wederzijdse toestemming ontbonden, maar twee jaar later krijgt Lugli, die een miskraam kreeg, een onaangename verrassing in de bus. Haar ex-club weigert het resterende salaris uit te betalen en eist zelfs een schadevergoeding, omdat ze “haar kinderwens verzweeg”. 

4 reacties

  • Jonathan Loterman

    3 jaar geleden
    Nog altijd een privé zaak of je zwanger wilt worden of niet. Geen enkele club heeft daar zaken mee. En nog lomper van de club op dit niet te verwachten als je met een vrouwenploeg werkt
  • Jean Emare

    3 jaar geleden
    Als er hier eentje zwanger zou zijn of een kwetsuur zou hebben in onze competitie. Word ze ook niet verder uitbetaald of slechts een percentage, volgens contract. Als ze werkelijk een profcontract heeft en alles betaalt zoals u en ik.. dan kan ik er nog inkomen, want dan trekt de werkgever dit terug. In dit geval allicht logisch dat ze geen bal krijgt.
  • Peter Claeys

    3 jaar geleden
    De ploeg onmiddellijk schrappen van de bondslijsten en geen enkel bestuurslid zou ooit nog een zitje mogen krijgen bij een sportclub.
  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    En wat als een speelster onverwacht zwanger wordt? Je weet toch dat wanneer je met meisjes werkt zoiets kan gebeuren.