Direct naar artikelinhoud
NieuwsFestivals

Pukkelpop geeft hoop niet op: ‘Als er geen andere problemen opduiken, moet eind augustus haalbaar zijn’

Pukkelpop geeft hoop niet op: ‘Als er geen andere problemen opduiken, moet eind augustus haalbaar zijn’
Beeld Stefaan Temmerman

Ondanks alle annulaties van festivals in 2020 en nu ook de verplaatsing van Graspop en Sunrise Festival naar 2022, geeft Pukkelpop de hoop toch nog niet op. Dat liet de woordvoerder van het festival, Frederik Luyten, weten. Het festival zou doorgaan van 19 tot en met 22 augustus.

Nadat Graspop en Sunrise Festival bekend maakten niet te zullen doorgaan deze zomer, groeide de onzekerheid over de geplande data van andere festivals. Tomorrowland liet al weten waarschijnlijk te verschuiven naar eind augustus, maar houdt de hoop wel op juli en ook Pukkelpop laat nu weten de hoop niet op te geven.

Chokri en co blijven erin geloven om eind augustus het Hasseltse muziekfestival te kunnen organiseren. “We zien dat de vaccinatiecampagne op snelheid komt en als er geen nieuwe mutaties of andere problemen opduiken moet er eind augustus toch iets mogelijk zijn”, zegt Pukkelpop-woordvoerder Frederik Luyten. Hij hoopt ook op een aantal internationale namen. “Een festival heeft veel voorbereiding nodig. We kunnen snel schakelen, maar niet toveren, en dus werken we aan een affiche, ook met internationale artiesten. Maar we moeten natuurlijk afwachten welke beslissing de regering half of eind maart gaat nemen. We hebben een tijdlijn nodig om mee te werken.”

Pukkelpop zou plaatsvinden van 19 tot en met 22 augustus.