Vluchteling doet noodoproep vanuit koeltransport in Zeebrugge

© archiefbeeld

Een vluchteling heeft vrijdagochtend in Zeebrugge de hulpdiensten verwittigd vanuit een koeltransport. Uit de noodoproep bleek dat een zevental mensen in levensgevaar zouden verkeren, meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Toen de politie het koeltransport vond, had de chauffeur de deuren al geopend.

In de vroege ochtend ontving de centrale politiemeldkamer in West-Vlaanderen een noodoproep van een vluchteling. De man gaf aan dat hij zich in een koeltransport bevond samen met een zestal andere slachtoffers, onder wie kinderen. Hij vertelde aan de hulpdiensten dat ze in levensgevaar verkeerden.

Verschillende politiediensten werden ingezet om de witte bestelwagen met Bulgaarse nummerplaat te lokaliseren. De noodoproep bleek uit Zeebrugge te komen, waarop de scheepvaartpolitie de havenregio uitkamde. Uiteindelijk werd het bewuste koeltransport aangetroffen in de transportzone van Zeebrugge. Van de vluchtelingen was tussen de lading yoghurt echter geen spoor meer. Die waren al gaan lopen toen de Bulgaarse chauffeur bij aankomst de deuren had geopend.

De Bulgaarse chauffeur werd gearresteerd voor onderzoek naar mogelijke betrokkenheid bij mensensmokkel, maar de man mocht ondertussen beschikken. Wellicht zijn de vluchtelingen in zijn koelwagen geklommen of verstopt toen hij zijn verplichte rustpauze nam. Een zoektocht naar de vluchtelingen leverde niets meer op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen