Duits minister van Leefmilieu Svenja Schulze
Volledig scherm
Duits minister van Leefmilieu Svenja Schulze © Kay Nietfeld/dpa

Duitsland wil zich volledig terugtrekken uit nucleaire industrie

Duitsland faseert niet enkel de kernreactoren uit, maar zal zich volledig uit de nucleaire industrie terugtrekken. Dat heeft Duits minister van Leefmilieu Svenja Schulze aangekondigd op de tiende verjaardag van de kernramp in het Japanse Fukushima. "Onze uitfasering van kernenergie is niet verenigbaar met de productie van brandstof en brandstofelementen voor kerncentrales in het buitenland", klinkt het.

9 reacties

  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Hebben ze extra voorraden bruinkool gevonden ? Gelukkig waait de vervuiling van die centrales regelmatig in onze richting, dan hebben ze er geen last van.
  • Marc Devuldere

    3 jaar geleden
    Gaan ze hun bruinkoolcentrales dan ook sluiten ?
  • Pieter Van Hunskerken

    3 jaar geleden
    Zouden ze niet beter hun vuile bruin- en steenkoolcentrales uitfaseren? Daar komt een pak meer fijn stof en radioactief afval uit als uit onze kerncentrales
  • Kevin Cunningham

    3 jaar geleden
    Gelukkig hebben ze heel veel bruine steenkool.
  • M Veo

    3 jaar geleden
    Zeg nooit dat kernenergie gevaarlijk is in een job interview voor een kerncentrale. Je hoeft dan geen tweede maal te komen! Milieuvriendelijk ? De vaten afval staan ondergronds opgeslagen voor 100.000en jaren. Men weet zelfs niet of de mensen binnen 100.000 jaar de waarschuwingen op de vaten zullen kunnen lezen. In de middellandse zee liggen nucleaire afval vaten te roesten die daar gedumpt zijn door de mafia die daar goed aan verdiend heeft.