Politie pakt gewelddadige overvallers op, vrouw heeft armband terug

© Photo News

Een vrouw uit Kortrijk heeft haar gouden armband terug. Die werd eerder deze week gestolen door twee gewelddadige overvallers. De politie kon de twee mannen oppakken.

stl

De feiten speelden zich af op woensdagnamiddag. Toen werd een vrouw ter hoogte van een parkeerautomaat op de parking van de Groeningelaan in Kortrijk aangesproken door een man. In gebroken Duits vroeg die om een muntstuk van 2 euro te wisselen. Toen de vrouw zei dat ze geen wisselgeld had, vroeg de man om voor hem een stuk van 1 euro in de parkeerautomaat te stoppen. Toen de vrouw dat deed, greep de man haar rechterhand vast en graaide hij haar gouden armband mee. Daarbij viel de vrouw op de grond.

Ze raakte gewond aan haar hand en voet. De dader zette het op een lopen, maar werd gespot door enkele getuigen. Die verwittigden de politie die even later een wagen met een Nederlandse nummerplaat tegenhield op de Gentsesteenweg. Tijdens het fouilleren bleek dat de twee mannen in de wagen de gestolen armband en nog andere juwelen op zak hadden. De 2 verdachten, allebei Roemenen, zijn inmiddels 2017 voorgeleid bij de onderzoeksrechter en blijven aangehouden. Het slachtoffer heeft inmiddels haar armband terug.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen