©  AFP

Leandro Trossard schenkt Brighton de zege in Southampton, Leicester City haalt stevig uit tegen rode lantaarn

Brighton & Hove Albion heeft zondagnamiddag op de 28ste speeldag in de Premier League een belangrijke driepunter geboekt. Op bezoek bij Southampton gingen ze met 1-2 winnen, dankzij een doelpunt van Leandro Trossard in de tweede helft. Leicester City, waar Youri Tielemans en Timothy Castagne de hele match tussen de lijnen stonden, won later op de dag met 5-0 van Sheffield United.

Trossard scoorde voor Brighton de winnende treffer na 56 minuten. Voor Trossard was het de derde competitietreffer van het seizoen, daarnaast staan er ook nog vier assists achter zijn naam. In de 86ste minuut werd hij naar de kant gehaald. Voordien had Lewis Dunk de bezoekers na een kwartier op voorsprong gezet, halverwege de eerste helft zorgde Che Adams voor de gelijkmaker.

Met de zesde competitiezege van het seizoen op zak klimt Brighton over Newcastle United naar de zestiende plaats, met drie punten meer dan Fulham, dat op de eerste degradatieplaats staat. Brighton heeft ook nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Leicester City ontving later op de dag thuis rode lantaarn Sheffield United. Naast Youri Tielemans stond er met Timothy Castagne nog een tweede Belg in de basis bij Leicester. The Foxes waren erg dominant in de eerste helft, maar voor een goal moesten ze wel wachten tot minuut 39. Het doelpunt werd gescoord door Kelechi Iheanacho.

Na de rust bleef Leicester dominant. In de tweede helft kwamen ze echt onder stoom. Na een doelpunt van Ayoze Pérez in de 64e minuut volgden er nog twee doelpunten in de 69e en de 78e minuut, telkens op naam van Kelechi Iheanacho die zo zijn hattrick volmaakte.

In de 80e minuut scoorde Ethan Empadu nog in eigen doel maar de wedstrijd was dan al lang gespeeld. Een zondagswandeling dus voor Leicester waar Youri Tielemans en Timothy Castagne elk de 90 minuten volmaakten. Leicester City springt dus voorlopig naar plaats twee in het klassement.