De 15-jarige Fortnite-speler Deyy viel tijdens een wedstrijd in de halve finale van een Fortnite-toernooi in slaap.
Volledig scherm
De 15-jarige Fortnite-speler Deyy viel tijdens een wedstrijd in de halve finale van een Fortnite-toernooi in slaap. © Epic Games

Fortnite-esporter valt in slaap tijdens toernooi en mist hele wedstrijd

Een Amerikaanse professionele Fortnite-speler is tijdens het Fortnite-toernooi EpikWhaleCup, dat vorige week van start ging, in slaap gevallen. Daardoor miste zijn team hem bij een van de vijf belangrijke wedstrijden tijdens de halve finales van het toernooi.

0 reacties

  1. HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgescholden voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”
    PREMIUM
    14

    HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgeschol­den voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”

    Op de onlinevideogames ‘Roblox’ en ‘Minecraft’ kleden sommige kinderen hun personage als een Duitse SS-soldaat. Op ‘Fortnite’, immens populair bij jongeren, bouwen gamers dan weer hakenkruisen, terwijl ze elkaar uitschelden voor het n-woord. Dit soort ongepast gedrag zie je steeds vaker in onlinegames, zeggen experts. Onze reporter dook onder in de wereld van videogames en sprak erover met tieners. Waarom doen ze dit? En hoe kan je je ertegen beschermen? “Ik noem mijzelf ‘Kitler’, dat is niet tegen de regels.”
  2. Indrukwekkend ‘Like a Dragon: Infinite Wealth’ biedt episch avontuur met slechts één minpuntje
    gamereview

    Indrukwek­kend ‘Like a Dragon: Infinite Wealth’ biedt episch avontuur met slechts één minpuntje

    Amper twee maanden geleden waren we nog quasi extatisch over de terugkeer van Kiryu Kazuma in ‘Like A Dragon: The Man Who Erased His Name’. Het was een veel compacter avontuur dan wat ‘Yakuza’/’Like A Dragon’-fans gewoon waren, maar betekende vooral de herintroductie van de notoire anti-held uit de ondertussen al bijna twee decennia oude franchise. Ook in de nieuwste telg, ‘Infinite Wealth’, is een grote rol weggelegd voor Kiryu, en de langverwachte ontmoeting met Ichiban Kasuga, de protagonist van ‘Like A Dragon’. En dit keer is het meer dan een (naar ‘Yakuza’-termen) kort tussendoortje. Veel, véél meer.