Sarah Everard (33) en Michèle Cuvelier (28).
Volledig scherm
Sarah Everard (33) en Michèle Cuvelier (28). © AFP, Christophe De Muynck

StuBru-stem Michèle Cuvelier (28) legt vinger op de wonde na moord op Britse Sarah (33): “Wij vrouwen mogen op straat zijn”

De moord op Sarah Everard (33) in Londen laat ook Belgen niet onberoerd. Sarah wandelde ‘s avonds alleen over straat toen ze begin deze maand ontvoerd en vermoord werd. Aangevallen worden terwijl je in het donker alleen op straat loopt: het is de angst van veel vrouwen. StuBru-presentatrice Michèle Cuvelier (28) neemt het voor hen op. “Wij mogen op straat zijn.”

12 reacties

  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    In vroegere tijden waren er chaperonnes voor dames die op straat of op reis gingen. Achterhaald of niet, het had zijn nut. Ga dus 's avonds in het donker niet alleen buiten in louche buurten. Iedereen weet waar die zijn. Uw verstand gebruiken kan nooit kwaad. Wie denkt dat iedereen vrij is en zichzelf mag zijn, ja dat denken de 'overvallers' ook, natuurlijk.
  • karel daneels

    3 jaar geleden
    natuurlijk mogen jullie op straat zijn om het even welk moment van de dag spijtig genoeg zij er groepen van een bepaalde overtuiging andere mening toegedaan en daar hoor je de politiek correcte weinig of niets over zeggen bang voor een betoging en rellen zeker
  • Kristine Delacourt

    3 jaar geleden
    Tja, het probleem is dat veel van de daders in het huidig politiek discours als slachtoffers aanzien worden.
  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    De straat is ,vergeleken bij jaren geleden toch heel wat kleurrijker geworden, dat moet toch iedereen vrolijk stemmen.
  • Filip Willems

    3 jaar geleden
    Als blanke MAN moet je 's avonds of 's nachts ook niet door Borgerhout gaan wandelen hoor