Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerenigde Staten

8 doden bij schietpartij massagesalons in Atlanta: 21-jarige verdachte ‘was vaste klant en seksverslaafd’

8 doden bij schietpartij massagesalons in Atlanta: 21-jarige verdachte ‘was vaste klant en seksverslaafd’
Beeld REUTERS

In de Amerikaanse stad Atlanta zijn dinsdagavond zeker acht doden gevallen bij een schietpartij op verschillende massagesalons. Zeker zes van de slachtoffers zouden Aziatische vrouwen zijn. De 21-jarige verdachte is opgepakt en erkent verantwoordelijk te zijn. Hij ontkent wel dat hij gedreven werd door een racistisch motief. Volgens de politie is hij ‘seksverslaafd’ en was hij ook een vaste klant bij de salons.

, en

Bij schietpartijen op drie verschillende locaties in Atlanta zijn zeker zes Aziatisch uitziende vrouwen om het leven gekomen. Onder de slachtoffers waren ook “twee witte Amerikanen”. Vier doden vielen toen schoten werden gelost bij een massagesalon bij Acworth, een voorstad van Atlanta. Daar vielen ook twee gewonden. Bij een soortgelijk etablissement in de hoofdstad van de staat Georgia vielen nog eens drie doden. In spa aan de overkant van de straat viel nog één dode. Zeker vier slachtoffers hebben de Koreaanse nationaliteit, bevestigt het Zuid-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. 

De politie heeft een verdachte opgepakt in verband met de moorden. De politie noemt het op basis van videobeelden “extreem waarschijnlijk” dat de verdachte achter de schietincidenten op alle drie locaties zit. Zijn voertuig zou op al die locaties gesignaleerd zijn. Het gaat volgens CNN om de 21-jarige Robert Aaron Long uit de nabijgelegen plaats Woodstock.

Tijdens een latere persconferentie gaf de politie van Atlanta vrij dat ze de hulp hebben gehad van de ouders van de verdachte en de FBI om de 21-jarige op te sporen en op te pakken. Ze hebben hem intussen ook kunnen ondervragen, hieruit bleek dat de verdachte ‘problemen heeft’. “De verdachte heeft een seksverslaving en was vaste klant bij de massagesalons in kwestie”, klonk het. 

Op een vraag van een journalist of het nu het raciaal getint was, liet de de woordvoerder weten dat het nog te vroeg was om te oordelen. “De verdachte heeft bekend, maar gaf aan dat er geen raciale of politieke motieven waren.”

Twitter bericht wordt geladen...